Misleidde slachtoffers in Noordoost-Thailand zoeken de hulp van Channel 3 nadat ze 600.000 baht hadden verloren aan een waarzegster 

ISAAN:- Slachtoffers in de provincie Bueang Karn in Isaan zijn naar voren gekomen om hulp te zoeken bij het televisiekanaal Channel 3 nadat ze voor bijna 600.000 baht waren opgelicht door een waarzegster die ze tot in hun tenen geloofde.

Het eerste slachtoffer, Khun A, onthulde aan Channel 3 dat ze de waarzegster Lookkaew in 2021 had ontmoet, nadat ze van vrienden en buren had gehoord over de zeer nauwkeurige voorspellingen van Lookkaew. Lookkaew beweerde een medium te zijn voor de kindergeest die in het Thais bekend staat als Kumarn Thong en gebruikte de capaciteiten van de geest om elke persoon grote fortuinen te bezorgen.

Geïntrigeerd besloot Khun A om Lookkaew een kans te geven en stond versteld van de nauwkeurigheid van de waarzeggerij die ze ontving. Lookkaew stelde voor dat A haar naam zou veranderen voor een beter leven, en tot A’s verbazing vonden er inderdaad positieve veranderingen plaats nadat ze dit advies had opgevolgd. A begon ook levendige dromen te krijgen over de geest van het kind, wat haar geloof in de krachten van Lookkaew nog verder versterkte.

Khun A vertrouwde op de capaciteiten van Lookkaew en stemde ermee in haar 80.000 baht te lenen, in de overtuiging dat het haar verdienste en geluk zou brengen. Lookkaew beloofde de lening terug te betalen met een maandelijkse rente van 3%, maar tot grote ontsteltenis van A ontving ze ……u raadt het al? ……géén Baht terug.

Het tweede slachtoffer, Khun B, deelde haar verhaal met de media. Ze legde uit dat ze het slachtoffer was geworden van het plan van Lookkaew vanwege de ogenschijnlijk foutloze voorspellingen van de waarzegger.

Lookkaew verleidde Khun B tot de aankoop van een Boeddhabeeld ter waarde van 130.000 baht en leende zelfs nog eens 75.000 baht van haar. Khun B heeft echter nooit het beloofde beeld of haar geld teruggekregen.

Bovendien overtuigde Lookkaew Khun B ervan om geld van 500 tot 1.000 baht over te maken, bewerend dat B’s toekomstige financiële zekerheid in gevaar was, zoals voorspeld door haar fortuin. Khu. B viel voor deze truc en verloor wederom 24.000 baht.

Khun B voegde eraan toe dat ze Lookkaew hoog in het vaandel had staan, haar behandelde als een familielid en haar zelfs uitnodigde voor de huwelijksceremonie.

Het derde slachtoffer, bekend als khun C, meldde dat Lookkaew 30.000 baht van haar leende voor de bruiloft van haar zoon en nog eens 140.000 baht voor de aankoop van een tweedehands auto.

Lookkaew manipuleerde Khun C ook om een ​​Boeddhabeeld te kopen ter waarde van 200.000 baht. Helaas kreeg Khun C er slechts 40.000 baht voor terug.

De ex-man van Lookkaew, Khun Wit, gaf een interview met Channel 3 over zijn ex-echtgenoot. Hij verklaarde dat Lookkaew naar verschillende locaties reed om haar “gave” te verlenen en niemand te misleiden. Khun Wit zelf hoorde pas via het nieuws over de talrijke slachtoffers.

Tot nu toe heeft Lookkaew haar kant van het verhaal nog niet aan de media verteld. De slachtoffers deelden echter een update dat Lookkaew hen had gevraagd op het geld te wachten, aangezien ze van plan is haar percelen te verkopen, mogelijk voor een bedrag van meer dan 18 miljoen baht.

Het krantenartikel waar uw nieuwsbeer Olleke Bolleke dit nieuws las, maakte niet bekend of de slachtoffers een klacht tegen Lookkaew hebben ingediend of niet.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!