Kleinzoon legt zijn grootmoeder in Noordoost-Thailand om voor 100 baht

KHON KAEN:- Een schokkende scène ontvouwde zich gisteren om ongeveer 13.30 uur in het hoofddistrict Khon Kaen, toen een oudere vrouw dood werd aangetroffen in haar tuintje aan de rivieroever. 

In een daaropvolgend onderzoek onder leiding van de lokale politiecommissaris Pra Kengsarikit, werd cruciaal bewijsmateriaal over de misdaad ontdekt. Nu de hoofdverdachte op de vlucht was, escaleerde de klopjacht om hem te pakken te krijgen in razend tempo.

Politieagenten bezochten samen met vier forensische rechercheurs, de plaatsdelict waar de 79-jarige vrouw, Pao, werd gevonden. De autopsie van de overledene onthulde de wreedheid van de daad en vertoonde meerdere steekwonden. Een lang mes van ongeveer 20 centimeter, vermoedelijk het moordwapen, werd later ontdekt in een afwasbak achter het huis van de bejaarde vrouw.

In de buurt van de plaats delict nam de politie bewijsmateriaal uit een kamer vol meubels en alcohol: zes flessen white spirit, een bierflesje, een energiedrankje en een waterkan. De schijnwerpers richtten zich al snel op de kleinzoon van Pao, die kort nadat de misdaad werd gemeld, onvindbaar was.

De rechercheurs van het plaatselijke politiebureau volgden een tip op, die hen naar een cementplaat langs de weg aan de rand van de stad leidde. Ze vonden hun verdachte, Surawit, een 28-jarige man, die dronken leek en schijnbaar klaar stond om verder te vluchten.  Khun Surawit werd opgepakt voor ondervraging, maar zweeg en onthulde alleen dat hij een teruggetrokken leven leidde en dat zijn verdiensten werden besteed aan het onderhouden van zijn gezin, meldde zo las uw nieuwsbeer in het Thaise KhaoSod.

Khun Surawit was uit Bangkok gekomen, waar hij een vrouw en twee kinderen had, om in Khon Kaen te werken. Hij had dagenlang zwaar gedronken en toen hij ontdekte dat zijn auto geen brandstof meer had, vroeg hij zijn grootmoeder om 100 baht (€ 2,63). Ze weigerde en in een dronken woede stak Surawit haar neer en dumpte haar lichaam in de tuin tegenover haar huis. Surawit bekende en noemde zijn emotionele onrust als gevolg van de scheiding van zijn familie en het feit dat hij door drankmisdrijf dit misdrijf had begaan.

De dochter van de overledene, de 57-jarige Yuenyong, sprak haar verdriet uit over het moordpartij. Yuenyong onthulde dat Surawit drugs gebruikte en voor zijn verslaving was behandeld. Hij leefde een teruggetrokken leven, vaak ruzie makend en alleen drinkend.

Hij is beschuldigd van opzettelijke moord, de zaak wordt verder volledig onderzocht terwijl de Thaise rechtsgang ingezet wordt.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!