De FDA in Thailand waarschuwt voor het populaire kant-en-klare product

BANGKOK:- De Thaise Keuringsdienst van Waren, het FDA, genoemd, heeft een waarschuwing afgegeven voor een populair kant-en-klaar product met zwarte sesam, mais en graan. Dit komt nadat bleek dat het product de gezondheids- en veiligheidsnormen overschreed met coliforme bacteriële besmetting. 

De drank, ‘Multi Grains Mix’, wordt geproduceerd door Wow D.D. International Co. Ltd., en analyses van monsters die zijn genomen op de locatie van de fabrikant, onthullen dat de verontreiniging aanwezig is boven de toegestane limieten.

Verdere details in de aankondiging van de FDA onthulden dat het monster was verkregen van Wow D.D. De locatie van International Co. in de wijk Lat Phrao in Bangkok. Het monster is vervolgens geanalyseerd door de afdeling Medische Wetenschappen.

De onthulling van de FDA benadrukte verder de specifieke productdetails die op de verpakking staan ​​vermeld: “Multi Grains Mix kant-en-klare zwarte sesam gemengd met gelei en granen, voedselregistratienummer 60-1-03358-2-0051, productiedatum: 10 /07/2022, vervaldatum: 09/07/2024.”

Een wetenschappelijke analyse onthulde de aanwezigheid van colibacteriën van meer dan 23 MPN (hoogstwaarschijnlijk aantal) per 100 milliliter, terwijl de aanvaardbare norm vereist dat de aanwezigheid van coliforme bacteriën minder is dan 2,2 MPN per 100 milliliter. Bovendien werd het schadelijke micro-organisme Bacillus cereus in overvloed aangetroffen met 1.200 CFU (kolonievormende eenheden) per gram, terwijl normen de aanwezigheid van Bacillus cereus beperken tot niet meer dan 100 CFU in één gram. 

Dit geeft aan dat het product inbreuk maakt op de veiligheidsnormen zoals bepaald door de Food Act B.E. 2522, en brengt risico’s met zich mee voor de consumptie.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!