Morgen, maandag 3 juli start in Thailand de tweede fase van het plan om plastic wegwerptasjes te verminderen

BANGKOK:- Het bureau voor verontreinigingsbeheersing lanceert morgen, maandag 3 juli, de tweede fase van het voor kunststof afvalbeheer in Thailand, 3 juli staat bekend als de Internationale plastic zak vrije dag.

De tweede fase heeft als doel om de hoeveelheid wegwerp plastic tassen die naar de stortplaats gaat tegen eind 2027 met 100% te verminderen. Het tweede doel is om de hoeveelheid gerecyclede plastic tassen voor eenmalig gebruik in dezelfde periode naar 100% te brengen. 

Het derde doel is om tegen 2070 de hoeveelheid plastic tassen voor eenmalig gebruik die in de oceanen terechtkomt met 50% te verminderen. Het vierde doel is om 10 “tools” voor het beheer van plastic afval te introduceren.

Als onderdeel van de eerste fase van het actieplan, dat begon in 2000 en vorig jaar eindigde, rapporteerde het bureau dat 90 bedrijven, waaronder winkelcentra, warenhuizen en gemakswinkels, het aantal plastic tassen voor eenmalig gebruik tijdens de drie -jarige periode onder de slogan ​”Everyday Say No to Plastic Bags” met 81.531 ton had verminderd

Thailand heeft een faseplan opgesteld om het gebruik van plastic tassen voor eenmalig gebruik te verminderen en uiteindelijk te elimineren, ze te vervangen door milieuvriendelijke materialen en alle plastic tassen te recyclen in plaats van ze naar de stortplaats te sturen.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!