Voor de kust van Rayong zijn schepen in beslag genomen die meer dan 300.000 liter brandstof smokkelden

RAYONG:- Vandaag zijn twee boten die meer dan 300.000 liter dieselbrandstof smokkelden, in Rayong in beslag genomen door de Koninklijke Thaise marine en het Thais Maritiem Commandocentrum voor Handhaving. Beide schepen werden in beslag genomen in de Prasae-baai van de kustprovincie.

De eerste die in beslag werd genomen, was een klein transportschip dat was speciaal aangepast om brandstof te vervoeren. Het vervoerde naar schatting 200.000 liter illegale dieselbrandstof, aldus de autoriteiten.

De tweede was een houten vissersboot. Het vervoerde naar schatting 100.000 liter illegale dieselbrandstof, zeiden agenten.

Ze voegden eraan toe dat 11 bemanningsleden op de twee schepen waren gearresteerd. De betrokken ambtenaren zeiden dat ze de smokkelaars konden opsporen op basis van informatie verkregen na een eerdere inbeslagname van schepen die brandstof smokkelden.

Op 17 juni namen de autoriteiten van het Commando Derde Zeegebied twee schepen in beslag met naar schatting 290.000 vaten gesmokkelde olie voor het eiland Sichang in het Si Racha-district van de provincie Chonburi.

 Daarbij werden dertien bemanningsleden van de twee schepen werden gearresteerd. Ze verschaften de autoriteiten informatie over smokkel die zaterdag leidde tot de inbeslagname van de twee schepen voor de provincie Rayong.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!