Bijgelovige dief in Noordoost-Thailand komt er achter dat bidden niet helpt

UDON RATCHATANI:- De politie aldaar, heeft een bijgelovige Thaise dief gearresteerd die acht verschillende supermarkten en gemakswinkels in de Isaan-provincie Udon Ratchatani had bestolen. De man gelooft dat hij is gearresteerd omdat voor zijn laatste diefstal niet had gebeden.

De agenten van het politiebureau van Ubon Ratchathabni arresteerden uiteindelijk de dief, de 36-jarige khun Phantara Nithiphakum. Deze arrestatie kwam nadat de supermarktmedewerker van Lotus getuige was geweest van Phantara diefstal dat zich op 28 juni j.l. voordeed.

Op die dag voerden de politieagenten een achtervolging met hoge snelheid op khun Phantara uit, waarbij beide motorfietsen op de weg er onderuit gingen. De eerste poging om Phantara te pakken te krijgen mislukte, maar kort daarna wisten ze de verdachte toch nog te arresteren.

De politie nam Phantara’s rugzak in beslag, het bevatte zijn mobiele telefoon, een haarpruik, een hoed, sportschoenen, een shirt met lange mouwen en een broek. Agenten waren ervan overtuigd dat Phatana de gezochte verdachte was waarnaar ze de afgelopen twee jaar op zoek waren nadat erf een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd.

Tijdens het verhoor bekende Phantana dat hij tussen 2021 en 2023 acht overvallen had gepleegd. Zijn doelwitten waren vijf 7-Eleven-buurtwinkels, twee Lotus-supermarkten en, de meest recente, een Big C-supermarkt op 26 juni van dit jaar.

Khun Phantara onthulde dat hij de misdaden had begaan omdat hij voor zijn vrouw en twee kinderen moest zorgen en online gokschulden moest terugbetalen.

De bijgelovige verdachte beweerde dat de arrestatie succesvol was omdat hij geen religieus ritueel uitvoerde zoals hij gewoonlijk deed voordat hij een overval pleegde. Phantara onthulde dat zijn ritueel bestond uit het aansteken van negen wierookstokjes en het zorgvuldig uitkiezen van een gunstige dag die perfect werd geacht voor de beoogde diefstal.

Phantana voegde eraan toe dat het een experiment was om zijn laatste misdaad zonder aanbidding te plegen, wat resulteerde in zijn daaropvolgende arrestatie.

Overigens is khun Phantana niet de enigste crimineel die bijgelovige rituelen vóór zijn diefstallen uitvoerde, maar de “zware jongens” doen dat met regelmaat doordat ze de Thaise wet kennen om zwaardere straffen te voorkomen. Hij praatte altijd aardig met het slachtoffer, verontschuldigde zich na de diefstal en vermeed het gebruik van wapens of voertuigen bij de misdaad om een ​​lichtere straf te krijgen.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Bijgelovige dief in Noordoost-Thailand komt er achter dat bidden niet helpt”

  1. Bijgeloof, Ja je moet ook met geloof bezig zijn niet BIJ-Geloof 555
    In het geloof dat veel mensen kennen in Nederland zijn 10 belangrijke regels :
    Gij zult niet stelen. Een fijne Zondag alvast lieve vrienden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!