Indrukwekkende eeuwenoude oude latei in Noordoost-Thailand opgegraven 

NAKHON RATCHASIMA:- Een vierde decoratieve bovendorpel van ongeveer 1000 jaar oud is, is opgegraven op een archeologische vindplaats in het Sung Noen-district. Rakchart Kiriwattanasak, voorzitter van het bestuursorgaan van de provincie Nakhon Ratchasima, zei dat een vierde stenen bovendorpel en een stenen poort waren gevonden bij Prasat Ban Bu Yai, die momenteel wordt gerestaureerd in Tambon Sung Noen.

De latei is voorzien van een uitgesneden patroon van de Indiase god Indra op de rug van de olifant Airavata. Elke bovendorpel in bas-reliëf werd in vier richtingen boven de poort geplaatst. Naast de decoratieve lateien hebben archeologen ook een uit steen gebeeldhouwde Shiva linga gevonden, die nu is ondergebracht in het Phimai National Museum in de provincie.

Een uit steen gehouwen timpaan (driehoekig decoratief muuroppervlak) met een afbeelding van een gewapende rishi of kluizenaar werd ook opgegraven op de locatie, samen met stenen pilaren met bloemmotieven en singha met slingers. Alle architectonische elementen zouden 1000 jaar geleden zijn gemaakt met Khmer-kunst in Baphuon-stijl, zei Rakchart.

Hij voegde eraan toe dat Yonlada Wangsupakitkosol, hoofd van de Nakhon Ratchasima Provinciale Administratieve Organisatie (PAO), is gevraagd om een ​​budget toe te wijzen voor het behoud en de ontwikkeling van de site tot een historische toeristische attractie. De beslissing over de restauratiewerken wordt echter genomen door de afdeling Schone Kunsten.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!