De “benenwagen” zou de oplossing voor de verkeersproblematiek in Pattaya kunnen zijn

PATTAYA:- De gemeenteraad van Pattaya overweegt momenteel een interessant voorstel van de Redemptorist Foundation, een internationale organisatie die zich inzet voor het helpen van mensen met een handicap.

Het voorstel beoogt Pattaya om te vormen tot een “wandelende stad” met bijzondere steun voor mensen met een handicap.

Tijdens een recente bijeenkomst op het stadhuis is het voorstel door de stichting gepresenteerd. De essentie van het voorstel is om het centrum van Pattaya te transformeren van een verkeersgericht gebied naar een voetgangersvriendelijke zone.

De Redemptoristen stichting heeft uitgebreide ervaring in het opleiden van mensen met een handicap, waardoor zij in aanmerking komt om dit voorstel voor te stellen. Hoewel het voorstel zich nog in een pril stadium bevindt, wordt er al wel over een aantal aspecten nagedacht.

Dit omvat de broodnodige reparaties aan trottoirs in de hele stad en de ontwikkeling van programma’s die het lopen boven het gebruik van privévoertuigen stimuleren. Zo zouden ook maatregelen genomen kunnen worden om de mobiliteit van rolstoelgebruikers te verbeteren.

Het verkeer in Pattaya is al lang een punt van zorg, en met de gestage toestroom van toeristen uit binnen- en buitenland lijkt de situatie met de dag erger te worden. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en bouwplaatsen die voor extra uitdagingen zorgen. 

Burgemeester Poramet Ngampichet bestudeert het voorstel nauwkeurig en is van mening dat het stimuleren van voetverkeer niet alleen de verkeersproblemen kan verminderen, maar ook de persoonlijke fitheid kan verbeteren.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!