Pattaya heeft sinds Covid19 heropening, ruim 2.5 miljoen toeristen verwelkomt, waarbij de Russen de kroon steken 

THAILAND:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, onthulde dat de kustplaats Pattaya tot nu toe maar liefst 2.5 miljoen toeristen heeft verwelkomd nadat het land tot april 2023 volledig was opengesteld voor toerisme.

Ondanks dat het momenteel in het laagseizoen is, vertelde de directeur van het plaatselijke TAT, khun Anoma Wongyai, aan de Thaise media dat er nog steeds een aanzienlijk aantal financieel onafhankelijke reizigers (FIT) Pattaya bezoekt.

Tot nu toe zijn er nadat Thailand zijn grenzen voor toeristen heeft opengesteld tot en met de maand april, 2.5 miljoen mensen naar Pattaya gereisd, waarvan 1.2 miljoen Thais en 860,000 buitenlandse toeristen. Het laatste aantal bestond voornamelijk uit Russen, Chinezen, Taiwanezen, Koreanen en Vietnamezen.

Ze hielpen bij het genereren van ongeveer 18 miljard baht omzet voor Pattaya, zei Anoma.

Wat Chonburi betreft, het heeft in totaal maar liefst 7.8 miljoen mensen verwelkomd, waarvan 4.8 miljoen binnenlandse toeristen en 3.2 miljoen buitenlandse toeristen. Deze bezoekers hielpen Chonburi om meer dan 86 miljard Baht binnen te harken, zo vertelde khun Anoma.

Met nog veel meer evenementen en activiteiten op de planning, verwacht de TAT-directeur dat er in het derde en vierde kwartaal van 2023 nog meer toeristen deze oostelijke  provincie zullen bezoeken. Deze omvatten de Pattaya Marathon, Pattaya Fireworks Festival, Pattaya Jazz Festival, Seafood Festival, Bikini Beach Hardlopen, Halloween-evenementen en nog veel meer.

Wilt u weten ….wat nog meer, volg dan de stukjes van uw nieuwsbeer.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!