Paaltjes op het trottoir in Bangkok weerhouden rolstoelgebruikers gebruik te maken van het trottoir 

BANGKOK:- Deze week werden er in Bangkok een mysterieus bord gehangen met de tekst “ rolstoelgebruikers en andere gehandicapten dienen vanaf nu zich over de rijbaan te begeven en mogen geen gebruik van het trottoir.

Khun Pon, een bewaker die bij een bank in de buurt van het bewuste trottoir met de paaltjes, verklaarde aan Khaosod News dat hij toen hij deze week er plots een bord hing met de bovengenoemde tekst. Hij dacht dat het bord weervzou worden verwijderd nadat foto’s voor de media waren gemaakt en dat het bord bedoeld was om te voorkomen dat motorfietsen op het trottoir zouden parkeren.

Hij vertelde dat het één vrijdruk winkelgebied is, met appartementen, markten en winkels. Devvoetgangers en gehandicapten hebben sowieso moeite om de stoep te gebruiken. Vaak is er geen ruimte om te lopen, omdat het trottoir vol staat met motoren. 

De Tesakit politie komen met regelmaat naar het gebied en bekeuren degenen die op de stoep parkeren of rijden, maar de motoren blijven nog steeds elke dag terugkomen.

De bewaker meent dat gemeenteambtenaren dit soort borden niet zouden schrijven. Dit is waarschijnlijker het werk van iemand die zijn motor niet meer op de stoep kan parkeren.

De Tesakit politie raakte geïrriteerd en kwam onmiddellijk naar het gebied toe om ervoor te zorgen dat rolstoelgebruikers het trottoir kunnen gebruiken. 

Onderwijl was de geest al uit de fles, een verontruste burger plaatste de foto’s van het bord op social media en vroeg om gerechtigheid voor gehandicapten met als gevolg dat duizenden Thaise burgers dit onacceptabel en niet vinden kunnen en bovendien uiterst asociaal vinden.

Het trottoir is bedoeld als een ruimte waar voetgangers veilig kunnen passeren zonder te dicht bij bewegende voertuigen te komen. 

Maar dit is niet het geval in Thailand, omdat veel trottoirs worden ingenomen door motorfietsen. Vaak zullen motorfietsen u van het trottoir toeteren in plaats van de weg op te gaan zoals het hoort. 

De palen in dit verhaal bevinden zich in het Thung Khru-district van Bangkok. 

Onlangs kreeg een man nog een klap van één trottoir rijder in het gezicht omdat hij niet op tijd uit de weg ging.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

2 gedachten aan “Paaltjes op het trottoir in Bangkok weerhouden rolstoelgebruikers gebruik te maken van het trottoir ”

  1. Nergens in Thailand zijn rolstoelgebruikers welkom. Heb je een voetpad vol motoren of word het dagelijks gebruikt om te verkopen van rommel en soms voor eetwaren of word het gebruikt door restaurant houders. Kijk maar eens goed rond of er 1 plaats is waar een rolstoelgebruiker comfortabel is. Nergens gezien in de 15 jaar dat ik hier rondloop zelfs 1 degelijk voetpad is moeilijk te vinden. Och je thailand is misschien enkel bangkok

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!