De eieren zijn in Thailand nooit zo duur geweest als nu!

KHON KAEN:- Sommige handelaren schrijven de hoge eierprijzen toe aan een tekort aan aanbod op de boerderijen veroorzaakt door de uitwisseling van oude kippen en een toename van de exportvraag. 

Khun Wanchai Rungmitcharatsaeng, 65 jaar en eigenaar van een eierwinkel in het hoofddistrict van Khon Kaen, zei dat hij al meer dan twee decennia actief is en dat de eierprijzen vandaag de hoogste ooit zijn.

Als gevolg hiervan zijn de meeste eierhandelaren gestopt met de verkoop van de grootste eieren, bekend als nr. 0-eieren, uit bezorgdheid dat ze niet zo goed zullen verkopen als de kleinere en goedkopere eieren, zei hij. 

Nr. 0-eieren kosten nu 145 baht per tray van 30 eieren in de groothandel, waarbij elk ei 6 baht kost in de detailhandel, zei hij, terwijl het vorige week nog 140 baht per tray was.

De groothandelsprijs voor de kleinere nr. 1-eieren is 135 baht per tray, waarbij elk ei 4,5 baht kost, zei hij. “De boerderijen die de eieren aan mijn winkel leveren, beweren dat het nu tijd is om oude kippen te vervangen door jongere en dat de vraag naar exporteieren groot is,” zei hij. Volgens een bron zijn de eierprijzen de afgelopen maanden met 2-6 baht per tray per maand gestegen.

De 36-jarige Kosol Nadam, eigenaar van een eierwinkel in Uthai Thani, zei ook dat de eierprijzen de hoogste in decennia zijn. Suthasin Amaruek, voorzitter van de Thai Egg Merchant Trade Association, vroeg waarom de prijzen van nummer 3, 4 en 5 eieren ook zijn gestegen in de afgelopen twee tot drie maanden, terwijl deze kleinere eieren niet nodig zijn voor de export.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “De eieren zijn in Thailand nooit zo duur geweest als nu!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!