De jacht op Cambodjaanse bedelaars in Pattaya gaat onverdroten door

PATTAYA:- De politie en immigratiedienst van Pattaya gaat onverdroten door met het hardhandig optreden tegen Cambodjaanse bedelaars die gemiddeld 1,000 baht per dag bijeenschrapen.

Een team van de stadspolitie van Pattaya onder leiding van politiechef kolonel Thanapong Poethi en kolonel Pattanapong Sripinproa van de afdeling Anti-Trafficking in Persons viel gisteren een huurhuisje in de wijkgemeente Nongprue binnen met een arrestatiebevel in de hand.

Kolonel Thanapong vertelde tegen onze verslaggever dat de gezochte verdachte khun Jan Dee, 33 jaar en Cambodjaanse van afkomst met drie kinderen van 7 en 8 jaar in het huis werd aangetroffen. Ze gaf toe dat ze het koninkrijk illegaal was binnengekomen via een natuurlijke grens. Ze betaalde 3,300 baht aan iemand om haar en haar gezin naar Pattaya te brengen. Ze bracht haar kinderen mee voor het bedelen in toeristische gebieden in Pattaya en zei dat ze tot 1,000 baht per dag met bedelen verdiende.

Ondertussen werd de 31-jarige khun Pai, Cambodjaans, de echtgenoot van khun Jan, gearresteerd terwijl hij met vrienden in het centrum van Pattaya aan het borrelen was.

Het Cambodjaanse echtpaar wordt beschuldigd van illegale binnenkomst, bedelen en anderen dwingen te bedelen.

Dit zet een trend voort van recente invallen bij migranten zonder papieren in Pattaya, zoals hieronder te zien is.

De Divisie Bestrijding van Mensenhandel, het ATPD, arresteerde onlangs 37 Cambodjaanse bedelaars, bestaande uit 19 volwassenen en 18 kinderen in Pattaya.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!