Wonderbaarlijk krantenbericht in Thailand, Kazachstaanse toerist op Phuket verdronken, daarna weer levend en uiteindelijk in coma op het strand gevonden 

PHUKET:- Een toerist uit Kazachstan, die aanvankelijk op Kata Beach in Phuket zou zijn verdronken, leeft nog wel maar ligt in coma. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kazachstan heeft de bijgewerkte informatie verstrekt en verduidelijkt dat eerdere berichten over de dood van de toerist uit de lucht gegrepen waren.

De toerist, Artur Iskakov, werd afgelopen donderdag met spoed naar het ziekenhuis in het tambon Karin gebracht na een verdrinkingsincident.

Zijn toestand werd gisteren, 4 juni, gemeld door Tengrinews.kz, een nieuwszender gevestigd in Kazachstan. De website citeerde een familielid en de officiële woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kazachstan. Aibek Smadiyarov, de woordvoerder van het ministerie, die het volgende verklaarde:
“Onze landgenoot, Mr. Iskakov is in kritieke medische toestand en ligt momenteel in coma.”

Smadiyarov voegde eraan toe dat de ouders van Iskakov nu in Phuket zijn. De familie werkt samen met de ambassade van Kazachstan aan het regelen van een vlucht om Artur terug naar Kazachstan te repatriëren voor verdere behandeling.

Zijn zus verklaarde: “Artur reageert op de woorden van zijn ouders, hij heeft een motorische functie in zijn handen en hij huilt als zijn ouders tegen hem praten.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kazachstan verklaarde dat Thaise artsen, om de 24-jarige naar zijn thuisland te vervoeren, eerst hun medische beoordeling moeten overleggen, die vervolgens zal worden beoordeeld en bevestigd door medische experts in Kazachstan.

Het ministerie bevestigde ook dat Iskakov verdronk nadat hij de zee was ingegaan. De zus van de man legde uit dat hij het water in snelde om zijn vriendin, zijn toekomstige vrouw, te helpen, die gelukkig ongedeerd wist te ontsnappen, zo las Olleke Bolleke in Phuket News.

Oorspronkelijk werd aangenomen dat Iskakov de rode waarschuwingsvlaggen negeerde en als gevolg daarvan verdronk op Kata Beach. De politie van Karon werd gealarmeerd door een badmeester op Kata Beach en ontdekte het lichaam van de toerist uit Kazachstan.

Strandwachten lieten de politie weten dat ze ongeveer vijf minuten voor hun aankomst op de hoogte waren gebracht van de bewusteloze toestand van de toerist uit Kazachstan. Ze gebruikten een jetski om Artur uit het water en terug naar het strand te trekken, waar de hulpdiensten werden opgeroepen. 

Artur werd toen ter plekke dood verklaard.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!