Afgelopen weekend werd er in Noordoost-Thailand 29 ton bevroren rundvlees uit India in beslag genomen

MAHA SARAKHAM:- Politie, douane en dierenquarantaine beambten hebben zaterdag ongeveer 29 ton bevroren rundvlees, welke via Laos illegaal uit India werd geïmporteerd, in beslag genomen. De autoriteiten hielden de containertruck op een snelweg in het district Borabue van de noordoostelijke provincie Maha Sarakham aan.

Naar aanleiding van een tip dat ervtussen 2 en 5 juni een grote hoeveelheid illegaal geïmporteerd vlees uit Laos zou worden gesmokkeld, kregen de snelwegpolitie, anti-mensenhandelagenten, douane- en dierenquarantainebeambten uit Mukdahan en Maha Sarakham de opdracht uit te kijken naar verdachte containervrachtwagens, welke snelweg 23 zouden rijden.

De vrachtwagen uit Mukdahan werd opgemerkt en de ambtenaren stopten hem bij een controlepost. Bij het openen van de container vonden de ambtenaren het bevroren rundvlees.

De vrachtwagenchauffeur, die werd vastgehouden, vertelde de politie dat hij van zijn baas in Laem Chabang in Chonburi de opdracht had gekregen om de vrachtcontainer naar Mukdahan te brengen en deze op 30 mei bij een grenscontrolepost achter te laten en vervolgens te wachten op verdere instructies.

Zaterdag kreeg hij de instructie om de container op te halen en naar de provincie Nonthaburi te rijden.

De chauffeur werd beschuldigd van het gebruik van valse officiële documenten en het smokkelen van illegaal dierlijk vlees het land in, in strijd met de douanewet.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!