Thaise tiener in Noordoost-Thailand verwerft online bekendheid, geprezen om uitzonderlijk talent om manga stripfiguren te tekenen

CHAIYAPHUM:- De Japanse georiënteerde tekeningen in mangastijl van een Thaise tiener hebben de landelijke aandacht van het online publiek getrokken, nadat een tekenleraar ze op Facebook had gedeeld. 

De 14-jarige student uit de noordoostelijke provincie Chaiyaphum is gepassioneerd door kunst en hoopt ooit in de tekenfilmindustrie te gaan werken.

De getalenteerde jonge artiest, genaamd Rapiphatt Kwan-Krueang, is een leerling van het negende jaar aan de Phu Khiao School in de provincie Chaiyaphum. Zijn buitengewone tekeningen kreeg veel aandacht toen zijn tekenleraar het op sociale media publiceerde en duizenden keren werd gedeeld en lovend werd ontvangen door netizens. Rapiphatt, bekend als Prem, droomt ervan een professionele cartoonist te worden en zijn eigen unieke personages te creëren.

In zijn huis in het Nong Toom-district hadden verslaggevers een ontmoeting met de ouders van Rapiphatt, Sukit en Sombat Kwan-Krueang, die onthulden dat de tiener altijd al geïnteresseerd was geweest in tekenen sinds hij een kind was, vaak schetsen op de muren en balken rond hun huis. Naast zijn artistieke bekwaamheid is Rapiphatt ook gepassioneerd door drummen en gitaar spelen. Zijn ouders willen de ambities van hun zoon steunen en hopen dat hij geluk vindt in het nastreven van zijn interesses.

Tekenleraar Bungon Insumran, die Rapiphatt lesgeeft sinds jaar 3, sprak zijn bewondering uit voor de opmerkelijke vaardigheden van de begaafde leerling en hielp hem bij het aanscherpen van zijn technieken. Bungon zegt dat het uiterst zeldzaam is om jonge artiesten tegen te komen die het vermogen hebben om hun talenten tot zo’n professioneel niveau te ontwikkelen. De instructeur zet zich in om de artistieke groei van Rapiphatt aan te moedigen en hem te helpen zijn eigen originele personages te creëren.

De Phu Khiao School waarop Rapiphatt erkent het potentieel van de leerling en is bereid om zijn artistieke capaciteiten ten volle te benutten en steun te bieden aan het jonge wonderkind terwijl hij het publiek blijft boeien met zijn opmerkelijke werk.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!