65-jarige Gert-Jan uit het programma “Oplichters Aangepakt” kan niet met pensioen door oplichting van Bram

NEDERLAND:- De 65-jarige ondernemer Gert-Jan uit het oosten van het land wil dolgraag met pensioen, maar dat kan niet doordat hij zo’n twaalf jaar geleden is opgelicht. Gert-Jan moet nog 60.000 euro ontvangen van Bram, zo zag Olleke Bolleke gisteravond in het programma ‘Oplichters Aangepakt’.

“Wat een rare vent, joh. Wat doet hij allemaal?”

Bram huurt Gert-Jan in voor een woonproject en de ondernemer volbrengt de opdracht. Maar het geld ontvangt hij nooit. “De kosten zijn opgelopen tot 60.000-70.000 euro”, zo vertelt de zoon van Gert-Jan. Bram vertrekt uiteindelijk naar Thailand, waar hij zich voordoet als zakenman. 

Maar niks is minder waar. 
Het team van Kees van der Spek ontdekt dat Bram in een klein dorpje boven Bangkok woont. Het bedrijf waarvan hij directeur zou zijn, kent hem niet eens. Kees gaat samen met Gert-Jan naar Thailand om Bram te confronteren. 

Wanneer ze hem zien, is er niks van het imago van grote zakenman over. Hij rijdt op een aftandse motor rond en telt koeien in de omgeving. Waarom? Dat weet niemand. “Wat een rare vent, joh. Wat doet hij allemaal?” vraagt Kees zich af. Tijdens de confrontatie blijkt dat Bram op een houtje moet bijten. “Ik wil het zo snel mogelijk afwikkelen”, vertelt Bram. “Je hebt me gewoon bedonderd”, reageert Gert-Jan.

Maar zo snel als Bram wil, kan het niet gaan.
“Het enige wat ik kan afspreken is dat je elke maand 400 euro kan krijgen. Dat is mijn volledige AOW”, zegt Bram. Gert-Jan gaat met die betalingsregeling akkoord. Ook belooft Bram nog 10.000 euro contant af te tikken in Nederland.

Een dag later komt het team van Kees erachter dat Bram een schuld heeft van zo’n 1 miljoen euro bij meerdere schuldeisers. Het is dus zaak dat Bram een contract ondertekent waarin zwart op wit staat dat hij echt 400 euro per maand aan Gert-Jan gaat overmaken. Dat doet hij gelukkig en tot nu toe heeft hij maandelijks betaald. Alleen de beloofde 10.000 euro in contanten heeft Gert-Jan niet voor de afgesproken tijd kunnen incasseren. 

Het programma ‘Oplichters Aangepakt’  is elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5 te bekijken.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!