37 nieuw gearriveerde gevangenen in het huis van bewaring in Chiang Mai positief op het Covid19 virus getest

~EEN SCHURFTIG SCHAAP STEEKT DE HELE KUDDE AAN~
(Een ziek persoon in een groep, besmet de hele groep ziek)

CHIANG MAI:- Het hoofd van de provinciale volksgezondheid, dr. Jatuchai Maneerat, verklaarde gisteren dat maar liefst 37 nieuwkomers in de centrale gevangenis van Chiang Mai in het district Mae Taeng positief op Covid19 virus werden getest.

De dokter vertelde: “ We testen nieuwe gevangenen nadat ze gedurende 14 dagen op symptomen zijn gecontroleerd en vervolgens in de binnenste zone worden toegelaten”

“Alle besmette gevangenen worden gescheiden en naar een veldhospitaal in de gevangenis gestuurd”

 “Hun behandeling staat onder nauw toezicht van het Chiang Mai Public Health Office, dat er ook bij andere gevangenissen in de provincie op aandringt, namelijk de Justitiële inrichting voor vrouwen in het hoofddistrict district en gevangenis van het district Fang om het protocol strikt te volgen om de verspreiding van Covid te voorkomen” 

Khun Jatuchai zei dat het volksgezondheidsbureau 500 personeelsleden van de Chiang Mai Wing Division 41 in het district Muang heeft getest en nog eens zeven positief testten, waardoor het totale aantal gevallen in dit cluster op 60 komt.

 “Wij zijn van mening dat het aantal niet verder mag stijgen, omdat het meer dan 14 dagen geleden is dat de eerste infectie werd gemeld”, zei hij.

Khu. Jatuchai voegde eraan toe dat Chiang Mai ongeveer 16.000 tabletten favipiravir op voorraad heeft, wat voldoende zou moeten zijn om Covid-19-patiënten in de provincie te behandelen.

 Van 1 tot 22 april heeft Chiang Mai 2.448 cumulatief bevestigde patiënten gemeld, terwijl 134 personen zijn genezen en ontslagen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!