32 provincies in Thailand gewaarschuwd voor extreme regenbuien, met op zee metershoge golven

BANGKOK:- Het Thaise meteorologisch instituut waarschuwde voor onweersbuien in 32 provincies, waaronder Bangkok, waarbij naar verwachting ongeveer 30% van de gebieden getroffen zal worden. Dit komt omdat de zuidelijke zeeën te maken krijgen met hoge golven, wat vandaag de dag aanleiding geeft tot een waarschuwing voor zeevarenden.

De weersvoorspelling voor de komende 24 uur duidt op de aanwezigheid van een zuidwestelijke moesson die de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, zij het in verzwakte staat. Ondertussen bedekt een lagedrukgebied Noord-Vietnam. Deze omstandigheden hebben geleid tot een afname van de regenval in heel Thailand, hoewel er in sommige gebieden nog steeds sporadische onweersbuien voorkomen.

Er wordt zware regenval voorspeld in bepaalde regio’s van het noordelijke deel van de noordoostelijke regio. Bewoners in deze gebieden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met mogelijke gevaren als gevolg van zware regenval tijdens deze periode.

Voor de Andamanse Zee en de Golf van Thailand worden golfhoogtes van ongeveer een meter verwacht. In gebieden met onweersbuien kunnen de golven wel twee meter hoog worden.

Ondertussen zal de tropische storm Saola in de Stille Oceaan, ten noordoosten van de Filippijnen, naar verwachting tussen 30 augustus en 1 september door Taiwan trekken. De storm zal geen directe invloed hebben op het weer in Thailand, maar degenen die van plan zijn naar die regio te reizen, moeten de weersomstandigheden vóór hun reis wel controleren

De meest getroffen provincies zijn Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Uttaradit, Tak, Phitsanulok en Phetchabun, zij moeten rekening houden met extreme regenval, welke morgenavond overgetrokken zal zijn

De noordoostelijke regio zal ook te maken krijgen met onweersbuien die 30% van het gebied treffen, met op sommige plaatsen zware regenval, met name in Bueng Kan en Nakhon Phanom.

De centrale regio heeft een kans van 20% op onweersbuien, vooral in de provincies Ayutthaya, Saraburi, Kanchanaburi en Ratchaburi.

In de oostelijke regio zullen onweersbuien 40% van het gebied treffen, vooral in de provincies Nakhon Nayok, Prachin Buri, Rayong, Chanthaburi en Trat.

De oostkust van de zuidelijke regio zal in 30% van het gebied te maken krijgen met onweersbuien, vooral in de provincies Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat.

De westkust van de zuidelijke regio zal ook te maken krijgen met onweersbuien die 30% van het gebied zullen treffen, waarbij de provincies Ranong, Phang Nga, Trang en Satun het zwaarst getroffen worden.

Bangkok en omgeving zullen naar verwachting in 20% van de regio getuige zijn van onweersbuien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!