3.000 huishoudens in Noord-Thailand getroffen door overstromingen 

MAE HONG SON:- Aanhoudende zware regenval heeft grote overstromingen veroorzaakt, waardoor Pai en de hoofddistricten het zwaarst zijn getroffen. 

Hevige overstromingen hebben gemeenschappen in de provincie Mae Hong Son getroffen, wat gouverneur Chettha Mosikrat en relevante overheidsdiensten ertoe heeft aangezet dringend actie te ondernemen.

De aanhoudende zware regenval heeft wijdverspreide overstromingen veroorzaakt, de autoriteiten melden schade aan huizen, landbouwgrond, overheidsgebouwen en zelfs populaire toeristische trekpleisters, evenals schade aan wegen en aardverschuivingen.

Uit een eerste beoordeling blijkt dat bijna 3.000 huishoudens door de overstromingen zijn getroffen. Gouverneur Chettha stuurde vervolgens ambtenaren om de situatie te beoordelen en onmiddellijke hulp te bieden aan mensen in nood. 

De bezorgdheid groeit over de toestand van het Tham Pla-Nam Tok Pha Suea National Park, een bekende toeristische attractie in de provincie die ook werd beschadigd door de overstromingen. Gouverneur Chettha Mosikrat zei dat er nu maatregelen zullen worden genomen om de restauratie van het park te bespoedigen en ervoor te zorgen dat het klaar is voor het komende hoogseizoen.

Khun Chettha zei dat er nu maatregelen worden genomen om de rehabilitatie van het park te bespoedigen en ervoor te zorgen dat het klaar is voor het komende toeristenseizoen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand/Noordoost-Thailand
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!