šŸŽ„ |27 toeristen en 3 bemanningsleden uit zee gered nadat hun boot voor de kust van Pattaya omsloegĀ 

PATTAYA/JOMTIEN:- Zevenentwintig buitenlandse toeristen werden gisterenavond uit zee gered nadat hun toeristenboot in Pattaya kapseisde. Het reddingsteam, functionarissen van de havenautoriteit en de toeristenpolitie stuurden boten om buitenlandse toeristen te helpen die waren gestrand in de wateren bij Pattaya, ongeveer 3 zeemijl uit de kust bij Koh Larn.

Het incident vond rond 18.00 uur plaats toen de boot als gevolg van de hoge golfslag plotseling omsloeg.

Reddingswerkers brachten de 27 Russische toeristen, samen met drie bemanningsleden, aan land. Het merendeel van hen liep verwondingen op. De meesten van hen vertoonden tekenen van shock en angst als gevolg van het incident. Ze kregen een medische behandeling voordat vijf toeristen naar ziekenhuizen werden overgebracht.

De bootkapitein vertelde dat ze ’s ochtends ongeveer dertig Russische toeristen naar Koh Larn hadden gebracht voor een dag vol plezier. ‘S Avonds begonnen ze de passagiers terug te brengen naar hun hotel. Nadat de boot echter enige afstand had afgelegd, kwamen ze sterke zeegolven tegen die de boot beschadigden, waardoor de passagiers in de zee belandde.

De catamaran-rondvaartboot genaamd “Sea Beach” is ontworpen om plaats te bieden aan ongeveer 40 passagiers.

In de ochtend had het havenbedrijf een rode vlag gehesen en kleine boten gewaarschuwd de kust van Pattaya niet te verlaten vanwege de ruwe zee. De politie heeft de bootkapitein en de eigenaar meegenomen voor ondervraging en wordt gerechtelijke vervolgd.

De politie zei dat de toeristen het geluk hadden te ontsnappen zonder enig verlies aan mensenlevens. Ze benadrukten echter de noodzaak om het bewustzijn te vergroten, vooral onder exploitanten van rondvaartboten, met betrekking tot de rode vlagwaarschuwing. Een rode vlag van het Havenbedrijf verhindert feitelijk dat kleine boten de kust verlaten. Ze drongen aan op samenwerking en naleving van bedrijfsexploitanten om de veiligheid van toeristen en eigendommen te garanderen.

KlikĀ HIER om de video te bekijken

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!