27-jarige verdachte van moord in Pattaya gedeporteerd naar Zuid-Korea

PHNOM PHEN:- De Koreaanse moordverdachte die in Phnom Penh is gearresteerd, is teruggestuurd naar Zuid-Korea om te worden aangeklaagd omdat hij zijn landgenoot twee maanden geleden in de buurt van Pattaya zou hebben vermoord.

De Zuid-Koreaanse politie bracht de 27-jarige verdachte woensdag vanuit de Cambodjaanse hoofdstad naar huis en er werden ondervragingssessies gehouden bij de provinciale politie van Gyeongnam, meldde Yonhap.

Het Zuid-Koreaanse persbureau heeft de verdachte niet bij naam genoemd, maar de Thaise politie heeft hem geïdentificeerd als Lee Yong Jin.

Hij en twee andere Koreanen worden ervan beschuldigd Mr. Roh Eui Jong te hebben vermoord, het lichaam in een plastic vat te hebben gestopt en het j.l. mei in het Map Prachan-reservoir in het Bang Lamung-district van Chon Buri te hebben gedumpt. 

De twee andere verdachten werden door de Thaise autoriteiten geïdentificeerd als Lee Roun, die in Zuid-Korea werd gearresteerd, en Kim Hyeonng Won, die nog steeds op de vlucht is.

De Zuid-Koreaanse politie heeft volgens Yonhap gesprekken gevoerd met hun Thaise en Cambodjaanse collega’s over de behandeling van de heer Lee na zijn arrestatie. De Cambodjaanse autoriteiten besloten hem te deporteren in plaats van uitlevering na te streven vanwege het langere en gecompliceerdere proces.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!