116 verdachten in Thailand vervolgd voor ‘stelen van geld’ uit een overheidsprogramma

BANGKOK:- Gistermorgen werden er 116 verdachten bij het hoofdkwartier van de Crime Suppression Division (CSD) in Bangkok voorgeleid, die naar verluidt het “Rao Tiew Duay Kan”-plan (We Travel Together) van de regering zouden hebben opgelicht.

Luitenant generaal Chayapol Chatchaiyadech, commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise politie verklaarde dat de 116 verdachten werden opgespoord nadat de Tourism Authority of Thailand (TAT) een klacht had ingediend bij de CSD.

De verdachten zouden met toeristenbureaus hebben samengewerkt om ten onrechte subsidiegeld achterover hebben gedrukt.  Alleen al in Phuket en Chaiyaphum heeft de regering bijna 100 miljoen baht aan dergelijke fraudeurs verloren.

Luitenant Chayapol zei dat TAT heeft gemeld dat zo’n 1.000 mensen betrokken zijn bij fraude die het land meer dan 1 miljard baht heeft gekost.  Er zijn inmiddels meerdere rechercheurs ingezet om de zaken te verifiëren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!