ZWITSER IN CHONBURI GEARRESTEERD VOOR HET OPLICHTEN VAN EEN VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ

0
973

~KNOLLEN VOOR CITROENEN VERKOPEN~

(Oplichten, bedriegen)


BANG SARAY:- De Zwitserse man werd gisteren in alle vroegte op verzoek van de Zwitserse regering in een resort in Bang Saray gearresteerd omdat hij naar verluidt een verzekeringsmaatschappij in zijn vaderland had opgelicht van 600.000 frank, dat is ongeveer 20 miljoen Baht.

Een team van de Crime Suppression Division arresteerde 68-jarige Zumbach Christoph in het dorp Bang Saray, het arrestatie bevel was al op 17 juli door de correctionele rechtbank uitgevaardigd. Herr Christoph ontkende elke vergrijp.

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken had het arrestatiebevel op verzoek van de ambassade van Zwitserland aangevraagd, omdat de Zwitserse ambassade de man voor de fraude uitgeleverd wilt zien.

De Zwitserse ambassade vertelde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de man een voormalige autorij-instructeur in zijn vaderland was. Hij zou een ongeluk hebben gefingeerd om op frauduleuze wijze een schadevergoeding van 20 miljoen Baht van een verzekeringsmaatschappij te verkrijgen.

Het bedrijf had later twijfels over de claim, startte een onderzoek en ontdekte dat het was misleid. Volgens de politie zou Christoph sinds 15 april in het district Sattahip van de provincie Chonburi verblijven.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation