ViDeO | ZWEMMENDE OLIFANTEN IN CHONBURI CONTROVERSE

0
749

~een olifant in een porseleinkast~

(Buitengewoon tactloos, onvoorzichtig)


CHONBURI – Een olifant die in een zwembad met een glazen wand op zijn achterpoten staat en zwemt, dit tot groot genoegen van het publiek.

Leuk voor u, maar dierenrechten activisten denken er anders over. Die vinden het wreed. De directeur van Khao Kheow Open Zoo verdedigde de attractie, en zei dat het onschuldig vermaak is.

https://www.facebook.com/BreakingWorldAnimalNews/videos/686211295076594/

“De show is wat ons betreft gymnastiek voor de olifanten. Ze gaan sowieso het water in om te spelen,” zegt directeur Attaponr Sriheran. “De dierentuin heeft een speciaal zwembad voor de olifanten aangelegd, zodat de olifanten kunnen zwemmen, de bezoekers kunnen kijken.”

De shows met dieren gingen gewoon door in de dierentuin zuidoostelijk van Bangkok in de provincie Chonburi. Een activistengroep in Los Angeles postte een clip van een minuut online die veel kritiek leverde op de dierentuin:

“De #KhaoKheowOpenZoo in #Thailand. Olifanten worden gedwongen te zwemmen, worden gereden, en gestoken door een mahout,” ging de tweet. Er wordt opgeroepen om de dierentuin te boycotten op TripAdvisor.

Attaporn zegt dat de verhalen dat de olifant verwondt was door de mahout gelogen waren, en dat de olifanten die show dagelijks deden. De olifanten en mahouts gaan in werkelijkheid prima met elkaar om. Dierenrechten groepen zoals het nogal zeer extremistische PETA houdt vol dat olifanten gedwongen worden om kunstjes te vertonen om hun wil te breken. Het nieuws van World Animal nieuws is, zegt Attaporn, nep nieuws, en schadelijk voor de reputatie van Thailand.

De dierentuin begon in 2016 met shows waarin de olifanten zwemmen. Dat doen de fanten twee keer dagelijks. De dierentuin zegt dat hun attractie het beste biedt op dit gebied (zoveel zwemmende olifanten zie je niet, dus dat is niet moeilijk) en van wereldklasse is.

Attracties waar in dieren optreden zijn grote publiekstrekkers in Thailand, voor lokaal en internationaal publiek. Ze zijn controversieel, want in veel attracties worden dieren inderdaad slecht of ronduit wreed behandeld. De beruchte Tijger Tempel werd om die reden door de overheid gesloten.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Oost Thailand
Bron: Khaosod