ZWEEDSE MAN DIE MET BITCOINS VOOR ONTELBARE MILJOENEN DOLLARS FRAUDEERDE OP KOH CHANG GEARRESTEERD

0
748

~BREAKING NIEUWS~


KOH CHANG:- De politie in Thailand heeft een Zweedse man gearresteerd in verband met een fraude van meerdere miljoenen dollars. De 45 jaar oude Roger Nils-Jonas Karlsson werd vanmiddag op een adres op Koh Chang gearresteerd, een adres waar hij al acht jaar met zijn Thaise vrouw woont.

De politie nam daar een aantal elektronische apparaten in beslag waarvan wordt aangenomen dat deze zijn gebruikt voor frauduleuze activiteiten.

De Thaise politie handelde naar de informatie van Interpol,die op hun beurt geïnformeerd waren door de autoriteiten in de Verenigde Staten, deze beweren dat Mr. Karlsson meer dan 3.500 slachtoffers had gemaakt en hen voor meer dan $ 11 miljoen had besodemieterd.

Mister Karlsson zou aan aan officieren vertelt hebben hoe hij een legitieme website voor de belegging van cryptocurrency had opgezet, maar dat hij de website moest moest opdoeken toen zijn bedrijf enorme verliezen leed.

Volgens documenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie gebruikte Karlsson echter websites om valse voorstellingen aan zijn slachtoffers voor te spiegelen, dit maakt deel uit van het plan om potentiële investeerders te bedriegen.

Eén website, www.easternmetalsecurities.com, zou door een fictief persoon geregistreerd zijn en adverteerde met aandelen in een verzonnen product genaamd “Pre Funded Reversed Pension Plan” (PFRPP).

Mr. Karlsson bekende dat hij de website gebruikte om potentiële investeerders uit te nodigen aandelen van het plan te kopen voor $ 98 per aandeel in ruil voor een uiteindelijke uitbetaling van 1,15 kilogram goud per aandeel, hoewel vanaf 2 januari 2019 1,15 kilogram goud meer waard was $ 45.000.

Mr. Karlsson zou beleggers ook hebben voorgelogen dat, in het onwaarschijnlijke geval dat de gouduitbetaling niet niet zal plaatsvinden, hij hen 97% van het geïnvesteerde bedrag garandeerde. Volgens de klacht vond de regering geen bewijs van enige door Karlsson gehouden rekeningen die hem in staat zouden stellen de investeerders terug te betalen.

In plaats daarvan wordt in de klacht beweerd dat de door slachtoffers verstrekte gelden overgemaakt zijn naar de persoonlijke bankrekeningen van Karlsson en deze leken verbonden met onroerend goed in Thailand.

Mr. Karlsson lijmde zijn slachtoffers ook om investeringen te doen met behulp van virtuele valuta, zoals Bitcoin. Hij zou naar verluidt niet minder dan 3.575 slachtoffers van meer dan $ 11 miljoen hebben bedrogen

Mister Karlsson zal worden uitgeleverd aan de VS, waar hij geconfronteerd zal worden met maximale gevangenisstraf van 40 jaar en boetes van meer dan $ 750.000.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Youtu.be
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Thaivisa