ZWARTE AZIATISCHE BEER KLOM TOT DE ZESDE VERDIEPING VAN EEN APPARTEMENTENCOMPLEX IN KHAO YAI

2
301

~DIE VEEL BEGEERT, DIE VEEL ONTBEERT~

(Altijd meer willen maakt ongelukkig)


NAKHON RATCHASIMA:- Een ver neefje van Olleke Bolleke kreeg de kolder in zijn kop en klom aan het begin van deze maand tot aan de zesde verdieping van een flat in het Pak Chong, de provincie Nakhon Ratchasima, vlakbij het Khao Yai National Park. De opzichters van het park werden snel gewaarschuwd, bij nadere inspectie zou blijken dat het om een Aziatische zwarte beer van ongeveer 2 jaar zou zijn. Het beertje bleek langs de zijkant van de flat tot aan de 6e Etage geklommen te zijn.

De opzichters denken dat het beertje aan het foerageren was geweest of misschien gewoon speels was geweest bij het verkennen van de omgeving, tegen de tijd dat de beertje zich realiseerde hoe hoog hij geklommen was, was het te laat om zelfstandig naar beneden te klauteren. Een andere reden zou kunnen zijn dat hij misschien bang is gemaakt door mensen en veiligheid zocht door langs de flat omhoog te klimmen.

De kleine Aziatische zwarte beer rond de leeftijd van 2 jaar oud met het gewicht van 70 kilo was zo hoog opgeklommen, hij kon niet alleen afdalen. Dit draagt ​​bij aan het feit dat zijn energie opraakte vanwege het gebrek aan voedsel en water, dus hij moest het gebouw vasthouden om niet naar beneden te vallen.

Een team van dierenartsen in het gebied kwam samen om een ​​oplossing te vinden voor een succesvolle en veilige redding van de beer. Ze schoten de beer uiteindelijk neer met een kalmeringsmiddel en vingen hem vervolgens op met veiligheidsuitrusting.

“De beer is succesvol gered en is gezond”

Als gezondheidsmaatregel zullen de officials een paar dagen wachten om de beer weer in het Khao Yai Nationaal Park los te laten.

Khun Kunchit Sinpawan, de hoofdopzichter van het Khao Yai National Park, meldde dat hij midden in de nacht wakker was gebeld over het feit dat er een beer bij een flatgebouw omhoog was geklommen. Hij stuurde zijn mannen meteen naar de flat, die de zwarte beer de hele nacht in de gaten hielen e om er zeker van te zijn dat de beer veilig was.

Dit is de eerste keer dat de Aziatische zwarte beer uit het wild komt in het Khao Yai National Park om voedsel te zoeken in een flatgebouw. Khun Kunchit stelt dat de beer op de leeftijd is die net gestopt was met borstvoeding van zijn moeder, waardoor hij zelf op zoek moest naar voedsel.

Er zijn wel eerder meldingen geweest van zwarte beren die bij dorpsbewoners aankwamen kuieren om naar voedsel te zoeken. Een paar dagen geleden stierf een chauffeur toen hij tegen een wilde olifant op de weg botste. Kunchit adviseert om de officials op de hoogte te stellen als er enige wilde dieren worden waargenomen en nooit proberen wilde dieren te vangen voor de veiligheid van het beest alsook van de mens.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Workpoint
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: thairesidents.com

2 REACTIES

 1. Hallo Olleke,

  Jij hebt wel een hele atletische familie hoor.
  Gaat deze atletische DNA nog verder in de familie??

  LOUISE

  • Beste Louise,
   Met het DNA van deze beer zal het wel goedzitten, alleen zijn BMI staat niet in verhouding tot de lengte. Ik zal van beneden de boel wel waarnemen.

   Mvg Olleke Bolleke

Comments are closed.