ZWARE REGEN ZORGT ER IN CHAIYAPHUM VOOR DAT EEN DIJK OVERSTROOMT | 600 FAMILIE DE PINEUT

7
585

~DE REGEN KOMT MET BAKKEN UIT DE HEMEL VALLEN~

(Het stortregent)


CHAIYAPHUM:- Minstens 600 families in het noordoosten van Chaiyaphum’s in het Bamnet Narong-district zijn de dupe geworden van overstromingen als gevolg van aanhoudende regen die ervoor zorgden dat irrigatiekanalen overstroomde.De lokale autoriteiten hebben verkondigd dat zware regen door de tropische storm Talas ontstaan was, waardoor het waterniveau in de Pakchan- en Lam Khanchu-kanalen te hoog gestegen was.
Daarmee probeerden ze de overstromingen van de stroomafwaartse irrigatiekanalen in hun gebied te verklaren.

De watervloed heeft sinds vrijdagavond in sommige gebieden enorm veel huizen en ongeveer 5000 rai (800 hectare) landbouwgrond onder water gezet.

De lokale ambtenaren denken dat hiermee het leed nog niet geleden is en verwachten nog veel meer overstromingen in hun gebied, waarbij er ongetwijfeld nog veel meer families dan de nu 600 getroffen families kennis zullen maken met deze natuurramp.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: The Nation

7 REACTIES

  1. Toch is mijn inziens een groot deel van deze overstromingen te voorkomen, door er voor te zorgen dat er in hier voor in aanmerking komende gebieden. Grote opvang basins aan teleggen waar het overtollige water op die momenten naar kan worden afgevoerd. Daarna kan men dit water weer voor allerlij doel einde hergebruiken.En zullen vele mensen voor deze ellende worden behoed.Het zal waarschijnlijk niet alle ellende voorkomen maar wel heel veel.

Comments are closed.