ZWARE REGEN GEEFT GROTE OVERLAST IN HET ZUIDEN VAN THAILAND

0
538

~HET REGENT PIJPENSTELEN~

(Het regent heel hard)


KRABI:- Ambtenaren van het Tarnbokekorranee nationale park in Krabi hebben de Tarnbokekoranee waterval gesloten uit veiligheid na zware regen.

In de nabije provincie Phang-nga is zwaar materieel ingezet om een weg in Khao Sok te repareren nadat deze weg zwaar beschadigd is geraakt door regen. Pogingen om een weegomleiding te creëren mislukte door de zware regen en landverzakkingen. Ambtenaren probeerden om een Bailey brug te bouwen als tijdelijke oplossing.

Zware regen gecombineerd het een hoge vloed inundeerde zondag  Khao Lak en Bangniang in het Tuakua Pa district. De weg stond ook blank, waardoor het verkeer in problemen kwam. Autoriteiten raceten om het water weg te pompen van de weg en in de dorpen. In het district Kuraburi stonden 34 woningen blank.

In de provincie Satun de rampenbestrijding waarschuwde de bevolking van laaggelegen gebieden om zich voor te bereiden op overstromingen en modderstromen omdat het water in de Chaloong en La-ngoo kanalen over de kanaalbanken dreigt te stromen.

Verschillende districten in Surat Thani hadden overlast van zware regen, verschillende kanalen dreigen te overstromen. Ongeveer 60 woningen en hotel in het district Nua Klong in Krabi staan onder water.

Bron: Thai PBS