ZWAAR WEER EN OVERSTROMINGEN VERWACHT IN NONG KHAI

1
443

~DAT STAAT ALS EEN PAAL BOVEN WATER~

(Daar is geen twijfel over mogelijk)


NONG KHAI:- In de noordoostelijke provincie Nong Khai deelde de gemeente Muang Nong Khai 2000 zandzakken uit om dammen te kunnen bouwen voor verwachte overstromingen door orkaan Sonca.

De gemeente heeft ook kanalen en sloten laten dreggen om vloedwater af te kunnen vloeien in de Mekong. Het waterpeil in de rivier stijgt maar is nog vier meter onder het overstroom niveau.

Het provinciebestuur van Kalasin heeft dorpen rondom vijf reservoirs (er zijn er achttien in de provincie) gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen. Vijf reservoirs die bijna vol zijn worden in de gaten gehouden. Ambtenaren zullen daar de overlopen open zetten, samen met die van vier andere reservoirs ten gevolge van de zware regenval door Sonca. Er zijn 30 pompen in gereedheid gebracht om de bevolking hulp te bieden.

Orkaan Sonca wordt verwacht bij Hue in Vietnam aan land te gaan. Daarna wordt de orkaan gedegradeerd tot een tropische depressie, met veel, heel veel regen. Het noorden, de centrale regio en het oosten moeten oppassen, waarschuwt de meteorologische dienst. Er kunnen op vrijdag plotselinge overstromingen optreden.

Bron: Thai Visa

1 REACTIE

Comments are closed.