ZUID THAISE KOOPJESJAGERS VAN GOUD VOOR 200 MILJOEN BAHT DE BOOT IN

0
552

~IEMAND GOUDEN BERGEN BELOVEN~

(Veel beloven zonder het na te komen)

SONGKHLA:- De Thaise bevolking in de districten Sadao en Hat Yai in de proncie dachten stuk voor stuk dat de de slag van hun leven geslagen hadden door in goedkoop goud, welke op Facebook werden aangeboden te investeren.

De linke lui achter deze oplichting vertelden dat het goud wat ze verkochten uit pandjeshuizen afkomstig was, daarom was het nu uiterst lucratief om bij het goud voor slecht 16.000 baht per baht-gewicht, ruim onder de prijs bij goudwinkels te kopen.

Om het nog interessanter te maken, werd er ook nog een rente geboden als het beloofde goud niet binnen 10 dagen geleverd werd.

Dit was voor de plaatselijke bevolking natuurlijk kaasje en veel mensen investeerden flink, in het begin behaalde sommige zelfs winst.

Maar net als bij andere dergelijke zwendel zaken droogde het geld binnen de kortste keren op en was het geïnvesteerde geld foetsie!

Gisteren gingen 40 mensen naar de politie van Klong Nge om daar gezamenlijk een klacht in te dienen. De verwachting op dit moment is dat de organisatie achter deze oplichting er vandoor zijn gegaan met 200 miljoen baht.

Informatie en bron:
Illustraties: ThaiRath
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: ThaiRath