Home Featured ZUID KOREAAN KRIJGT GEPEPERDE REKENING IN CHIANG MAI

ZUID KOREAAN KRIJGT GEPEPERDE REKENING IN CHIANG MAI

0
ZUID KOREAAN KRIJGT GEPEPERDE REKENING IN CHIANG MAI

~BIJ DE VETER GENOMEN~

(Opgelicht worden)


CHIANG MAI:- Een karaoke bar in Chiang Mai moet een Zuid Koreaanse klant Bt. 120.000 terug betalen, nadat ze hem Bt. 160.000 in rekening gebracht hadden voor een paar uur …. ahum …. “diensten verlenen”.Voor de lezers die hier niet bekend mee zijn: je kan inderdaad liedjes zingen in Karaoke bars, maar in Thailand verleent men veel meer hand en spandiensten aldaar. Vaak met een happy ending.

Jeong Geunbok, 46, stemde er mee in zijn klacht bij de politie in te trekken nadat de manager, Chaiwat Songchaiwan, 35, ook naar het politiebureau kwam, en hem zijn geld teruggaf.

De onderhandelingen op het politiebureau waren de tweede nadat Jeong een klacht had ingediend omdat hem veel te veel in rekening was gebracht. Tijdens de eerste onderhandelingen wilde de bar eigenaar Bt 60.000 teruggeven. Maar dat vond de Zuid Koreaan veel te weinig, dus wilde hij van de politie wat hulp. Die kreeg hij. Daarop was Chaiwat bereid om nog een keer Bt. 60.000 terug te geven.

De zaak is dus in der minne geschikt. Niet helemaal, want Chaiwat mocht nog even blijven babbelen met de politie. Over zijn vergunning die hij niet had.

De Zuid Koreaan vertelde de politie dat een tuktuk hem de bar gelegen aan Charoenprathet Road had gebracht. Hij werd begroet door vele lieftallige dames die allemaal vele rondjes te drinken vroegen.

Jeong zette het op een zuipen tot de bar moest sluiten. Hij was wel direct nuchter toen hij de rekening kreeg: Bt 160.000. Zoveel geld had hij niet op zak, dus dwong de ober hem te betalen met z’n creditcard.

Toen zijn Thaise vrienden over zijn niet zo prettige avontuur hoorden adviseerden ze hem contact met zijn ambassade in Bangkok te zoeken en dichterbij bij de politie in Chiang Mai.

Het is een bekend spelletje in Thailand: kakaoke bars betalen tuktuks om klanten te brengen die ze dan veel te veel in rekening brengen. Enkel als de klanten naar de politie stappen betalen ze het teveel terug.

De bar was niet zo slim met deze tactiek. De politie deed direct een inval. Toen de politie aan de voordeur verscheen was die dicht met een bordje ‘gesloten wegens omstandigheden’. De politie is niet voor een gat of een deur te vangen, en ontdekte binnen no time dat de klanten via de achterdeur van harte welkom waren. En iets later dat de benodigde papieren om een bar te runnen ontbraken.

De manager en een aantal obers mochten toen mee naar het bureau om een en ander uit te leggen. De bar mocht wel alcohol verkopen, maar verder niets. Geen liedjes zingen, en zeker geen happy endings verstrekken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thaivisa
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron:Thai Visa