ZOMERONWEER VEROORZAAKT GROTE SCHADES IN DE ISAAN STREEK

0
242

~IN HET WATER GEVALLEN~

(Het voorgenomene zal niet doorgaan)


NAKHON PANOM:- Het zomeronweer heeft grote schade in veel delen van het noordoosten van Thailand aangericht, dit met gevolgen voor Songkran-festivals.

De feestruimte voor het Songkran Festival 2018 van Nakhon Panom, opgezet in het atrium Panomnaka van het stadskantoor van de provincie, raakte in de nacht zwaar beschadigd door het zomeronweer.
De storm en de regen bliezen de tenten om en veroorzaakte veel schade aan de spullen die ingehuurd waren voor het waterfeest. De nabijgelegen woningen werden ook beschadigd door het weer.

Een 40 minuten durende storm in de provincie Nong Khai trof de toeristische bestemming Pae Pan Rai, waarbij 20 van de 24 pontons ernstige schade opliepen.
De lokale bevolking merkte op dat de temperaturen vóór de storm gedurende een ​​aantal dagen ver boven de 40 graden Celsius was, de plotselinge weersverandering bracht hagel en zware regen in dit gebed. Ongeveer 50 toeristen moesten uit het gebied worden geëvacueerd, maar er werden geen gewonden gemeld.

Het district Sikornphumi in de provincie Surin ondervond vergelijkbare weersomstandigheden met winden die huizen verwoestte en een meer dan 100 jaar oude Bodhi-boom velde, die op zes geparkeerde auto’s viel. De autoriteiten verlenen bijstand aan getroffen bewoners.

Bomen, waaronder rubberbomen, werden op dezelfde manier het slachtoffer van de storm en knakte in het district Buachet als luiciferhoutjes om
Een grote boom, ontworteld door winden, blokkeerde de hoofdweg van het district, waardoor het verkeer ongeveer een kilometer lange omweg moest maken. Het is inmiddels door de lokale bevolking verwijderd.

Informatie en bron:
Foto’s: Thaivisa
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: ThaiVisa