ZOEKTOCHT UITGEZET VOOR 7 MENSEN DIE IN DE ZEE VOOR PHUKET VERMIST WORDEN

0
621

~B R E A K I N G N I E U W S~


PHUKET:- De marine autoriteiten van Phuket maakten gisteravond twee verschrikkelijke tragedies bekend, ter hoogte van Koh Hen zou een Phoenix PD duikers-boot met aan boord ongeveer 97 duikers en duikleraren gekapseisd zijn terwijl er in de ruwe zee bij Koh Mai Thon een jacht met aan boord 39 passagiers en bemanning gezonken zou zijn.

Met grote spoed voeren er reddingsboten met spoed naar de twee eilanden en slaagden er in totaal 89 mensen van de Phoenix PD duikers-boot uit de zee te halen. Van de 89 mensen, waren er negen van hen gewond en één drenkeling bevond zich in ernstige toestand.

Alle 39 opvarenden van het jqcht konden gered worden, de nationaliteiten van de opvarenden zijn onder meer: ​​Chinese, Taiwanese, Russisch en Thaise mensen.

De gouverneur van Phuket, khun Norapat Plodthong, vertelde dat er rond 21.00 uur gisteravond er nog steeds 7 mensen werden vermist.

De Koninklijke Thaise Marine heeft enkele van zijn schepen gestuurd om mee te doen aan de opsporings- en reddingsoperaties.

Gouverneur Norapat verklaarde dat gistermorgen toen het weer nog goed was verschillende toeristische boten de haven van Phuket hadden verlaten, maar later op de ontstonden er flinke stormen op zee, waardoor deze twee boten omsloegen.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS