ZEVEN BANGKOKIAANSE AGENTEN ZIJN GESCHORST WEGENS MISHANDELING

0
289

~ALLE HOOP DE BODEM IN SLAAN~

(door iets geen enkele hoop meer hebben)


BANGKOK:-  7 agenten van een Bangkoks politiebureau zijn op non-actief gesteld nadat ze op Facebook een clip geplaatst hadden waarin een aantal politieagenten een verdachte in elkaar slaan. Er wordt een onderzoek ingesteld.

De clip laat een agent zien die zijn matrak gebruik om een verdachte te slaan achter in de bak van een politie pickup. Dat leidde tot protesten in de sociale media en dwongen de bureauchef van Lak Song politiebureau om actie te ondernemen. Hij beloofde een transparant onderzoek. Hij zegt dat zijn ondergeschikten door de verdachte bespuugd werden, en dat die zich verzette tegen zijn aanhouding.

Op donderdag ging de clip viraal, waardoor pol. gen-maj. Kampanart Sophanodom, bevelhebber van de 9e politiedivisie, twee bevelen moest uitgeven.

In het eerste bevel schorste hij politie overste Santi Prathmrat, zijn assistent kapitein Pinyo Thungthin en 5 agenten. In het tweede bevel droeg hij op een onderzoek in te stellen tegen het gedrag van 7 agenten die de verdachte mishandeld hebben.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Youtu.be
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thaivisa