ZET U SCHRAP WANT HET ZAL NOG WARMER WORDEN IN THAILAND

1
622

~DE KOPEREN PLOERT~

(De zon)


THAILAND:- De zomer van Thailand zal volgens de meteorologische afdeling nog heter zijn dan in dezelfde periode vorig jaar.

“Het zal ongeveer één of twee graden Celsius warmer worden”, zo vertelde de directeur-generaal van de afdeling khun Phuwieng Prakhammintara gistermiddag.

Verwacht wordt dat het kwik voorbij 42 graden Celsius in zeven provincies zal stijgen, namelijk Mae Hong Son, Lampang, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Nakhon Sawan en Kanchanaburi.

Afgelopen donderdag was Lampang’s Thoen-district de warmste plek in het land, met een kwik van 44,2 graden Celsius.

Dit was de hoogste temperatuur in de geschiedenis van de noordelijke provincie, die eerder een topwaarde van 43,8 graden Celsius had geregistreerd.

De temperatuur heeft het record van het land nog niet gebroken voor de heetste dag, die werd vastgelegd op 44.6 graden Celsius in de provincie Mae Hong Son op 28 april 2016.

Khun Phuwieng vertelde dat de zon loodrecht zou staan en dat de zon op 27 april op de kortste afstand van Bangkok zal schijnen, wat de mogelijkheid zou verhogen dat die dag de warmste dag van het jaar zou worden.

“Maar de voorspelling suggereert ook dat het tussen 25 en 27 april zal gaan regenen en dat kan helpen de hitte te verminderen,” zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

1 REACTIE

  1. “Maar de voorspelling suggereert ook dat het tussen 25 en 27 april zal gaan regenen en dat kan helpen de hitte te verminderen,” zei hij. Ja die Thaise PELLEBOER klets ook maar wat hier in Kk niks regen wat voorheen ook gemeld was 55555

Comments are closed.