Home Featured ZELDZAME “MOONRAT” IN KRABI AANGETROFFEN!

ZELDZAME “MOONRAT” IN KRABI AANGETROFFEN!

0
ZELDZAME “MOONRAT” IN KRABI AANGETROFFEN!

~VRIJHEID IS BLIJHEID~

(Wie niet gebonden is, voelt zich goed)


KRABI:- Het Wildlife Sanctuary in Krabi heeft laten weten dat er bij hen een zgn. “Moonrat” is afgegeven. “Wij hebben nog nooit eerder Moonrat in dit Wildlife Sanctuary gezien, dit is de eerste keer”, zo liet men opgetogen weten.

Het is een klein schepsel dat lijkt op een muis, met een neus en mond in de vorm van een varken en is in Krabi gevonden
Men denkt dat het een moonrat is.

Een vrijwilliger bij het Krabi Defence, de 53-jarige Pornchai Sudrak, die het dier gevonden, legt uit dat hij ’s avonds in de buurt van zijn huis aan het joggen was en zijn hond hoorde blaffen, dus ging hij even kijken.

“De hond achtervolgde dat kleine schepsel dat zwart en wit haar heeft. Ik kon voorkomen dat de hond het te pakken kreeg en heb het in een bench gedaan omdat het er uitgeput uitzag”Daarna heb ik mijn buren gebeld om ernaar te kijken, omdat we nog nooit zoiets eerder hadden gezien.

De moonrat is 30 cm lang en weegt ongeveer 1 kilo. Nadat het goed bekeken is en het weer bijgekomen was, is het diertje weer in het bos achter de woongemeenschap losgelaten.

Het hoofd van het Khao Prabangkram Wildlife Sanctuary, Wutthipong Chusangrat, zegt dat de moonrat een beschermd diertje is dat in het zuiden van Thailand en het Maleisische schiereiland voorkomt. Wanneer bang wordt, laat het meestal een chemische stof vrij dat naar ammoniak ruikt.

“We hebben nog nooit Moonrat in dit Wildlife Sanctuary gezien. Dit is de eerste keer.”

Informatie en bron:
Foto’s: Phuket Gazette
Content: Olleke Bolleke in Phuket
Bron: Phuket Gazette