ZEKER DE MOEITE WAARD!!!| DOWNLOAD DEZE APP VOOR UW TRIP DOOR THAILAND

0
410

~DAT IS EEN FLUITJE VAN EEN CENT~

(Dat is wel heel makkelijk)


THAILAND:- We kwamen aan op Hua Hin-station in Thailand. Taxi’s waren er wel her en der, maar of we die helemaal konden vertrouwen wisten we niet. Een paar dagen ervoor had een tuktuk-bestuurder ons proberen op te lichten en dan was er ook nog die discussie met die taxichauffeur die weigerde de meter aan te zetten. Gelukkig was er een koffietentje met wifi en een app genaamd Grabtaxi.

Mijn vakantie had een stuk vervelender geweest als er geen Grabtaxi was. Grab is een app van het bedrijf Grab uit Singapore en het is het beste te vergelijken met Uber. Echter zitten hierin niet alleen Uberchauffeurs, maar ook officiële taxi’s. Je kunt zien waar taxi’s om je heen rijden, je kunt selecteren van waar naar waar je wilt gaan en je ziet een schatting van je reiskosten. In Thailand is het ook heel normaal om bij iemand achterop de scooter te springen bij wijze van taxi, dus dat is een optie naast de auto.

GRAB TAXI
Grab heeft ons uiteindelijk in Hua Hin flink uit de brand geholpen. Waar je in Bangkok nog wel een taxi kan aanhouden op straat, is het in Hua Hin aanzienlijk minder dichtbezaaid qua betaalde ritjes. Gelukkig was er na drie kilometer wandelen in de extreem vochtige hitte met zware tassen een koffietentje, waar ik meteen een heerlijke Thaise ijsthee kon scoren en Grab kon gebruiken voor de ride.

Al gauw kwamen we erachter dat er in Hua Hin niet zoveel officiële taxi’s rijden, omdat er veel onofficiële taxi’s rijden. Onze Grab-chauffeuse kwam aan in een gewone personenauto zonder stickers en we reden met haar mee alsof we kennissen waren. Het is een beetje vreemd, maar uiteindelijk is dat natuurlijk ook wat Uber is. Maar ja, als er zoveel onherkenbare taxi’s rijden, dan voelt het toch raar om op straat een willekeurige personenauto voor je te zien stoppen. Ik was in ieder geval blij dat we de app konden gebruiken. Natuurlijk geeft die ook geen garanties, maar het is wel iets om een beetje aan vast te houden.

Grabtaxi is niet gratis. De app wel, maar je betaalt wel 25 Baht (50 cent) per ritje voor de dienst die Grab levert. In Grabtaxi zitten trouwens geen tuktuks, dus als je in Bangkok bent, neem dan ook zeker een keer een tuktuk. De kans dat iemand je probeert op te lichten is zeer aanwezig, maar als je gewoon voet bij stuk houdt, dan word je uiteindelijk wel op je plek van bestemming gebracht. Ik heb er in ieder geval veel lol aan gehad, want het is een vreemd wereldje.

Verder hebben we voor alle rides zo’n beetje Grab gebruikt. Er zitten regelmatig kortingscodes in en er wordt een rewardssysteem aangeboden waarmee je punten krijgt per tien Baht. Hierdoor kun je kortingen scoren in winkels. Daar heb je misschien als toerist niet heel veel aan. Ik had lang niet genoeg punten voor een kortingsvoucher na mijn weekje Bangkok, maar het is fijn voor de lokale mensen of reizigers die wat langer blijven.

BONNETJE
Tot slot is het ook handig dat Grab een bonnetje naar je e-mail stuurt zodra je reis is geweest. Hierdoor heb je altijd een referentiekader mocht je iets zijn vergeten in de taxi, én een bonnetje voor als je de rekening nog met iemand wilt delen. Overigens betaal je Grab niet in je account. Het kan wel, maar over het algemeen is contant wat gangbaarder. Er wordt alleen Alipay en een creditcard geaccepteerd namelijk, dus geen Paypal zoals bij Uber.

Als je gaat reizen in Azië (en dan specifiek de landen Maleisië, Indonesië, de Filipijnen, Vietnam, Thailand, Myanmar of Cambodja), dan is het handig om Grab alvast op je telefoon te zetten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Telegraaf
Content: Jenny
Bron: Techgirl