ZATERDAG 22 SEPTEMBER STAAT IN DE AGENDA ALS EEN AUTOVRIJE DAG IN DE HOOFDSTAD BANGKOK GENOTEERD

0
375

~IN HET GAREEL LOPEN~

(Doen zoals men verwacht)


BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) is van plan om de aangekondigde autovrije dag op 22 september in de hoofdstad elke jaar te gaan vieren.

Met de invoer van deze autovrije dag wilt het BMA het gebruik van het openbaar vervoer in plaats van auto’s promoten om om de uitstoot van koolstofdioxide en verkeerscongestie te verminderen.

De autovrije dag komt tot stand door een samenwerking tussen de BMA, de afdeling Pollution Control, de afdeling Verkeerspolitie, de Central Group en andere organisaties in de publieke en private sector.

De Vice-gouverneur van Bangkok Skonthi Phatthiyakun verklaarde tijdens een persconferentie om de BMA er alles aan zou doen om alle openbare vervoersnetwerken met elkaar te verbinden om de reizen van forensen beter te faciliteren.

Elk jaar zal de stad Bangkok en andere grote steden over de hele wereld op 22 september speciale activiteiten gaan organiseren om het gebruik van het openbaar vervoer in plaats van persoonlijke auto’s en motoren te stimuleren voor minder milieuvervuiling en betere doorstroming van het verkeer met als doel om de koolstofdioxide en verkeerscongestie te verminderen.

Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: ThaiVisa