ZANGER UIT PATTAYA IN OPSPRAAK VOOR HET ZINGEN VAN EEN AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD LIEDJE OVER EEN VEILIGHEIDSAGENT

0
650

~ EEN TOONTJE LAGER ZINGEN~

(Minder praatjes hebben)


PATTAYA:- De hoofdcommissaris van politie in onze kustplaats Pattaya heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een Pattaya-zanger die herhaaldelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt.

De 36-jarige Noppasin Saengsuwan, beter bekend als Num Kala, zong het nummer “Yam” in Walking Street en andere concertzalen.

Hij werd herhaaldelijk gewaarschuwd om dat niet meer te doen, totdat er een dagvaarding werd uitgevaardigd en vervolgens een arrestatiebevel dat hij zondag op het hoofdkantoor van de Grammy in Asoke in Bangkok in handen kreeg.

Gisteren gaf Num Kala gaf zichzelf aan bij de hoofdcommissaris van Politie Pattaya, Khun Apichai Krobpetch, zijn advocaat vergezelde hem.

Hij vertelden tegen Khun Apichai dat hij slechts één dagvaarding had ontvangen en besprak wat hij met de zaak aan moest. Hij had 100.000 baht meegenomen voor wanneer hij op borgtocht vrijgelaten zou worden.

Commissaris Apichai zei dat de zaak nog steeds kan worden opgelost zonder een beroep te doen op de rechtbank.

Maar als er geen overeenstemming werd bereikt over de zaak, dan zou de zanger zich voor de rechter moeten verantwoorden.

 

Hij wordt geconfronteerd met vier aanklachten van het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Informatie en bron:
Foto’s: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: SanookNews