ZAL KHUN PREMCHAI NET ZOALS IEDEREEN VOOR ZIJN STROPERIJ BERECHT WORDEN, ZO VRAGEN DE THAISE RESPONDENTEN ZICH AF!

2
189

~DE BIJL LIGT AL BIJ DE WORTEL~

(De straf zal spoedig volgen)


THAILAND:- De hoogste chef van de nationale parken heeft aanvullende maatregelen opgelegd aan alle nationale parken in het koninkrijk om dergelijke misselijkmakende situaties van stropen zoals onlangs in het Thung Yai Naresuwan Wildlife Sanctuary in de provincie Kanchanaburi is gebeurd, te voorkomen.

Khun Thanya Netidharmmakul liet gisteren een aantal nieuwe maatregelen naar alle nationale parken uitgaan nadat de bouwmagnaat Khun Premchai Karnasuta zich schuldig had gemaakt aan men vermoed stroperij.

Volgens een mediabron was het bevel van Thanya om bekend te maken dat de maatregelen nodig zijn omdat reservaat omschreven is als een heiligdom en op de Unesco-werelderfgoed vermeld wordt, evenals vele andere nationale parken in Thailand.

Ondertussen verklaarde politie luitenant generaal Thitirat Nongharnpitak, het hoofd van de politie Crime Suppression Division (CSD), dat zijn divisie ook deel uitmaakt bij het onderzoek naar vermeende stroperij door Premchai en dat zijn divisie klaar was om de zaak over te nemen op bevel van de nationale politie chief.Khun Thitirat zei dat, de zaak onder de jurisdictie viel van het politiebureau Thong Pha Phum in Kanchanaburi, terwijl de CSD en de afdeling Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteitssuppressie van de politie samenwerken in “geheime” onderzoeken.

Khun Premchai, de president directeur van Italian-Thai Development, één van de grootste bouwfirma’s van het land, en zijn chauffeur, assistent en kok werden eerder deze maand gearresteerd voor stroperij in het Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary.

De afgeslachte resten van een zwart luipaard, fazant en geblaf herten en jachtgeweren werden gevonden in het kamp van Premchai, wat leidde tot publieke verontwaardiging gericht tegen een parkhoofd die kennelijk betrokken was bij de illegale jacht op ernstig bedreigde diersoorten.

Uit het eerste politieonderzoek bleek dat Premchai toestemming had gevraagd om het gebied te betredehn, gebieden waar absoluut niet gejaagd en gekampeerd mag worden, zodat hij niet de officiële vergunning had gekregen. Daarnaast werd ook nog eens op een andere locatie aangetroffen dan de functionarissen die hem hadden toegestaan ​​te bezoeken.

De advocaat van Premchai, Withoon Yaemprai, heeft de politie verteld dat zijn cliënten de beschuldigingen tegen hem ontkenden en beweerden dat de groep was verdwaald en niet naar het oorspronkelijke kamp kon terugkeren omdat de nacht al was gevallen.

De directeur van het Wildlife Conversation Bureau, Khun Kanjana Nittaya zei dat ze een telefoontje had ontvangen van Noppadon, die beweerde dat Premchai het Sanctuary wilde bezoeken om ‘natuurstudies’ uit te voeren.Ondertussen stelde de peiling van het National Institute for Development Administration (Nida) gisteren vast dat 68,8 procent van Thaise mensen er geen vertrouwen in hebben de dat wetshandhaving eerlijk zo worden toegepast zoals deze op iedereen van toepassing is.

Ze menen dat er gaten in de Thaise wet zitten en dat de wetshandhavingsfunctionarissen invloedrijke mensen vrezen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

2 REACTIES

  1. Ja, ho ho.
    Er moet natuurlijk wel even gecontroleerd worden of de getuigen wel de waarheid weergeven.

    Dus die gevonden wapens kunnen niet 1-2-3- in de kast gegooid worden.
    Die moeten eerst terdege nagekeken worden of ze wel op 1 lijn met de waarheid zitten.

    LOUISE

Comments are closed.