Home Algemeen ZAL BANGKOK IN 2050 HET VENETIË VAN HET OOSTEN ZIJN?

ZAL BANGKOK IN 2050 HET VENETIË VAN HET OOSTEN ZIJN?

0
ZAL BANGKOK IN 2050 HET VENETIË VAN HET OOSTEN ZIJN?

ZAL BANGKOK IN 2050 HET VENETIË VAN HET OOSTEN ZIJN?

~OUDE PAARDEN JAAGT MEN AAN DE DIJK~

(Als men zijn taak niet goed meer aankan, wordt men ontslagen)


BANGKOK:- Dat is waar de onderzoekers van Climate Central het allemaal met elkaar eens zijn, volgens hen zou Thaise hoofdstad binnen 30 jaar volledig moeten zijn ondergedompeld.

In het onderzoek, dat deze week in het Britse tijdschrift Nature Communications werd gepubliceerd gebruikten onderzoekers een nieuw digitaal hoogtemodel op basis van kunstmatige intelligentie.

Er werden gegevens uit 135 landen onderzocht. Het model laat zien dat tegen 2050 300 miljoen mensen onder water op het platteland zullen wonen, terwijl 150 miljoen mensen hun huis en haard moeten verlaten.

De meeste van deze gebieden liggen in Azië. Volgens de website van Climate Central zijn Bangkok, Jakarta en Ho Chi Minh het kwetsbaarst.

De tool op de website biedt een verrassende projectie, zoals Bangkok, die routinematig lijdt aan overstromingen en het milieu onder water zal zetten. Volgens de website zal het gebied van Samut Prakan aan de kust tot Suphanburi onder water komen te staan.

Dit is overigens niet het eerste rapport over de dreiging vanuit Bangkok als gevolg van zeespiegelstijging. In 2015 verklaarde een door de National Reform Council ingesteld panel dat grote delen van de Thaise hoofdstad tegen 2030 onder water konden komen. In hun rapport gaf het panel de schuld aan het Thaise parlement, zij zouden medeverantwoordelijk zijn voor aan de stijging van de zeespiegel en het feit dat Bangkok zich in een overstromingsgevoelig gebied bevindt.

Het rapport wees uit dat wolkenkrabbers en andere grootschalige gebouwen ervoor zorgen dat het land veel sneller zinkt. De commissie heeft verschillende aanbevelingen gedaan zoals de bouw van een zeewering in de Golf van Thailand tussen Sri Racha en Hua Hin om een ​​groot deel van de Thaise kust te beschermen tegen zeespiegelstijging.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke
Bron: Nature Communications