WINST OP TICKETS IS MINIMAAL

0
282

~ALS DE VIS GOEDKOOP IS, STINKT ZE~

(de herkomst ergens van is niet te vertrouwen)


BANGKOK:- Aziatische luchtvaartmaatschappijen doen het niet best. Een recent onderzoek toont aan dat ze minder dan $5 (Bt 170) per ticket verdienen.

Het reis-industrieblad Travel Daily Media analyseerde data van de IATA, en berekende dat de gemiddelde netto winst per ticket Bt 151 of $ 4,44 is. Ze verdienden niet altijd zo weinig per passagier, maar omdat de winsten naar beneden gaan, gaat de winst per ticket ook omlaag.

Er is een grote vraag voor Aziatische maatschappijen, maar ze verdienen wel $ 700 miljoen minder dan vorig jaar, wegens duurdere brandstof, hogere personeelskosten en hogere onderhoudskosten.

Elders in de wereld gaat het niet veel beter. Het wereld gemiddelde is $ 7,69 per ticket. Vorig jaar was het $ 9,13 op een kaartje, en in 2015 was de verdienste $ 10,08.

Amerikaanse maatschappijen doen het het beste. Die verdienen per passagier $ 16,32. De meest luxueuze maatschappijen vindt u in het Midden Oosten, maar die doen het bepaald (zeer) slecht. Ze verdienen slechts $ 1,78 oftewel 61 bahtjes netto per passagier.

Bangkok Coconuts