WILDE OLIFANTEN WALSEN EEN DORP IN NAKHON RATCHASIMA PLAT

0
194

~ZE LOPEN DAAR DE STIJLEN VAN DE DEUR PLAT~

(Ze komen daar regelmatig)


NAKHON RATCHASIMA: Twee wilde olifanten uit het Khao Yai National Park vielen afgelopen nacht een dorp binnen in het district Wang Nam Khieo van deze noordoostelijke provincie en vernielden daar de huizen en plantages.

Het duo, een mannelijke en een vrouwelijke olifant zouden de namen dragen van “Sor Wor Narang en Phu Chuay Fuang”.
De twee pachyderms drongen midden in de nacht het dorp Ban Tha Wang Sai in tambon Wang Mi in het district Wang Nam Khieo binnen.

De dorpelingen maakten luide geluiden in een poging ze af te schrikken, maar het mocht niet baten. Ze verpletterden hun huizen, verwoestten hun bezittingen en vertrapten kokosnoot, mango, banaan en andere bomen op hun plantages.

Khun Pongthep Malasing, voorzitter van de club voor toerismepromotie van Wang Nam Khieo, zei dat Ban Tha Wang Sai vaak werd aangevallen door grote wilde dieren waaronder olifanten en Aziatische zwarte beren, omdat het dorp zich in de buurt van het Khao Yai National Park bevindt.

Hij vertelde dat de aanvallen meestal na de schemering plaatsvinden, wat de dorpelingen ertoe aanzet teams voor een nachtwacht op te zetten. De frequente aanvallen zijn een aanwijzing dat de vruchtbaarheid van wilde dieren in het Khao Yai National Park is toegenomen als gevolg van verbeterde natuurlijke hulpbronnen, zo zei de heer Pongthep.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post