WILDE EXOTISCHE NEUSHOORNVOGEL VERWELKOMT DE KLANTEN OP KRABI EN IS DIKKE VRIENDEN MET DE WINKELIERS

0
524

~EEN VOGEL ZINGT ZOWEL VAN ARMOEDE ALS VAN WEELDE~

(Zowel arme als rijke mensen hebben wel eens plezier)


KRABI:- Khun Wanida Rodmin, de 52-jarige eigenaresse van een pietepeuterig restaurantje in de buurt van het Talad Kao kruispunt in Krabi heeft op de vroege morge. een ongebruikelijke gast nl. een neushoornvogel.

Khun Wanida vertelde dat ze in de zomer, aan het einde van de maand juli lekker aan het kokkerellen was, toen de vogel haar keukentje invloog. Zo royaal als Khun Wanida is, gooide ze wat eten in de richting van de vogel die sindsdien iedere morgen haar restaurant aandoet om een ontbijtje te nuttigen,

“De vogel vertrouwt mij volkomen en vliegt niet weg als ik hem wat eten kom brengen,” zei Khun Wanida gistermiddag tegen onze verslaggever. “Hij zit nu zelfs gezellig op het metalen frame in mijn winkeltje”, vertelde Khun Wanida.

“DE NEUSHOORNVOGEL IS EEN BEKEND GEZICHT GEWORDEN VOOR DE LOKALE WINKELIERS”

Deze neushoornvogel is van nature geen wild dier, vertelde Wanida. Een lokale bewoner probeerde de vogel als een huisdier te houden, maar moest het de vrijheid teruggeven omdat omdat het een wettelijk beschermde soort werd.

Khun Wanida vermoedt dat de 1 tot 2 jarige neushoornvogel zo gewend aan mensen is geraakt, dat hij liever in de buurt van de mensen blijft dan inplaats de jungle in te vliegen.

“Als hem ziet, laat hem lekker met rust, dan kunnen wij allemaal van deze prachtige vogel genieten, zo vroeg Khun Wanida.

Informatie en bron:
Foto’s: khaosodenglish
Content: Olleke Bolleke
Bron: khaosodenglish