WIETFESTIVAL IN BANGKOK !

0
659

~ALTIJD ROOKT KORTJAKJE WIET~

(Midden in de week, maar ’s zondags niet)


BANGKOK:- U kunt high worden van het optimisme op een evenement dat probeert om marihuana in Thailand te legaliseren. Van het optimisme, en misschien het enthousiasme. Maar verder niet, want wiet is in Thailand nog steeds (streng) verboden.

Verkopers bieden kweek apparatuur aan, hennep producten, en souvenirs. Maar niets te roken. Mag ook niet, want in ge-airconditionde gebouwen mag al jaar en dag niet meer gerookt worden.

De groep Highland 420 houdt haar jaarlijkse festival boven op de bekende Fortune Town. Dat hebben ze vaker gedaan, maar deze keer wordt het grootser dan in het verleden. Er zijn demonstraties hoe je een bong (soort van pijp) van bamboe kunt maken, hoe je hennep kunt weven en een debat over de medische, sociale en juridische aspecten van marihuana. De demonstraties worden gehouden door leden van bergstammen uit het hoge noorden.

Er zijn drie sprekers uitgenodigd die diverse aspecten bespreken. Een er van is een arts die behandeling met marihuana adviseert in gevorderde stadia van kanker.

Verder is er veel gevarieerde muziek: de groep Miraculous speelt electro-rap, er wordt reggae gespeeld en er zijn andere bands aanwezig. De nacht eindigt met het optreden van de groep Samainainiyom die reggea-ska spelen.

Als u interesse heeft om te gaan kijken, de entree kost Bt 420 per persoon. Kaartjes kunt u online bestellen. Het festival vindt plaats op 20 april. U moet 20 jaar of ouder zijn om binnen te mogen.

De locatie is de Fortune Sky Arena, op de 10e etage boven de Fortune Town shopping mall. Het feest begint om 16.20 uur.

U kunt de Fortune mall bereiken met de Metro, station Phra Ram 9, uitgang no. 1.

Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod