Home Thailand Bangkok BMA BANGKOK BAKT ZOETE KOEKJES DOOR DE SMOG TE LIJF TE GAAN MET SUIKERWATER??

BMA BANGKOK BAKT ZOETE KOEKJES DOOR DE SMOG TE LIJF TE GAAN MET SUIKERWATER??

0
BMA BANGKOK BAKT ZOETE KOEKJES DOOR DE SMOG TE LIJF TE GAAN MET SUIKERWATER??

~ONGESUIKERD ZEGGEN WAAR HET OP STAAT~

(0nverbloemd de waarheid zeggen)


BANGKOK:- De overheid trekt alles uit de kast om het smog probleem aan te pakken. Tot en met de meest belachelijke en … zoete oplossingen. Het laatste domme idee dat uitgeprobeerd wordt: sproeien met suikerwater.De regering grijpt duidelijk naar strohalmen om zonder vervelende en dure maatregelen van de smog af te komen. Wat men nu aan het proberen is, is het sproeien van suikerwater in de lucht. Of dat gaat werken, dat is een zoete vraag. Het minder zoete antwoord is: nee, natuurlijk niet.

Omdat het prima ging met de smog in Samut Sakhon probeerde de gemeente de lucht te besproeien met suikerwater. Het idee daarachter, zegt de Thaise krant Kapook, is dat de viscositeit (stroperigheid) van dat zoete spul een deel van de stofdeeltjes aan zich zou binden.

Als u dat tamelijk naïef vindt bent u niet de enige. Dr. Weerachai Putthawong van Kasetsart Universiteit, hij doceert organische chemie, vindt het te zo(e)t voor woorden. De waterdruk van de pompwagens is veel te hoog om gebruik te maken van de viscositeit. Dat is een reden. Een andere reden om het idee zoetjes te vergeten is dat ergens suikerwater over  spuiten een minder zoet neveneffect heeft. Alles wordt vrijwel direct vergeven van de schimmel.

Olleke is geen chemicus, maar hij weet wel dat Thailand enorm veel mieren heeft en dat mieren gek zijn op suikerwater. De grijze lucht schoonspuiten zodat de straten zwart zien van de mieren lijkt hem dan ook geen smakelijk idee.

Dit is de eerste keer dat suiker in de erwtensoep, pardon, water wordt gedaan. Maar het is niet de eerste keer dat er gesproeid wordt. De bewoners rondom de Asok Phetchaburi kruising klaagden luid en duidelijk op de sociale media daarover. De gemeente sproeide de straten in hun wijk, en zij mochten daarna door modderpoelen slipperen.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Coconuts
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Bangkok Coconuts