WEES OP JE HOEDE TIJDENS HET CHINEES NIEUWJAAR!

0
319

~VOORZICHTIGHEID IS DE MOEDER VAN DE PORSELEINKAST~

(Onheil/problemen voorkomen door voorzichtig te zijn)


PATTANI:- De zes bomaanslagen gisteren in Pattani, waarbij negen personen gewond raakten inclusief het districtshoofd van Yaring, vlak voor het Chinees Nieuwjaar festival, hebben de autoriteiten op scherp gezet want er zouden gedurende de festiviteiten wel eens meer aanslagen gepleegd kunnen worden.

Inlichtingendiensten waarschuwen voor opstandelingen die aanslagen met autobommen beramen in belangrijke economische gebieden. De gemeente Betong en de Chinese gemeenschappen in Yala maken zich het meeste zorgen.

De bomaanslagen waren zorgvuldig gepland want enkele hadden tot doel veiligheidspersoneel te lokken naar plaatsen waar secondaire bommen waren geplaatst, een tactiek die wel vaker in het Zuiden wordt toegepast. Een bom ontploft, onderzoekers gaan naar de PD waarna een tweede bom ontploft.

De autoriteiten vermoeden dat de aanslagen het werk waren van een groep die haar macht wilde tonen, nadat enkele opstandelingen zich bij het leger hadden gemeld en hun wapens hadden ingeleverd, aldus een politiebron. In totaal waren twaalf bommen geplaatst in Yaring, Yarang en Sai Buri, maar de EOD zag kans zes tijdig onschadelijk te maken.

In Yaring brak de nacht voor de aanslag brand uit in een kruidenierswinkel, vermoedelijk door een brandbom. Drie jaar geleden werd de winkel ook al eens aangevallen. De eigenaresse ontsnapte toen op het nippertje aan de dood. ‘Ik kan hier niet meer leven’, zei ze na de tweede aanslag.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Lodewijk Kuis
Bron: Thailandgek.com