WEEK 24 WORDT EEN UITERST BELANGRIJKE WEEK VOOR DE TOEKOMST VAN PATTAYA

0
425

~NIEUWE BEZEMS VEGEN SCHOON~
(Nieuwe regels werken in het begin vaak goed; vaak doet iedereen in het begin extra zijn best)


PATTAYA: De militaire regering benoemt volgende week 12 nieuwe Pattaya raadsleden, dit omdat ambtstermijn van de huidige burgemeester en de raad zeer binnenkort tot een einde komt.

Mr. Wuthipol Charoenpol zal de taken overnemen als waarnemend burgemeester en de minister van Binnenlandse Zaken benoemd 12 nieuwe raadsleden die vanaf 16 juni de stad Pattaya zullen besturen.

De vertrekkende burgemeester, Itthipol Kunpluem en zijn familie, medewerkers hebben Chonburi jarenlang bestuurd, als gevolg van de verkiezingen die de afgelopen decennia zijn gehouden, sinds de staatsgreep van mei 2014 is dit niet meer toegestaan en worden alle afspraken door het leger gemaakt.

Begin mei van dit jaar heeft premier Prayut Chan-o-cha een bevel getekend voor het opzetten van een commissie om nieuwe gemeenteraad van Pattaya samen te stellen, het aantal raadsleden zal met 50% gehalveerd worden, van 24 naar 12 gemeenteraadsleden.

Generaal Anupong Paojinda verklaarde vandaag in een perscommuniqué dat degenen die belast worden met het besturen van het 1,7 miljard omvattende budget wat de stad toegekend heeft gekregen, gekozen zijn vanwege hun expertise in financiën, onderwijs en wetgeving, alsmede andere vaardigheden die nodig zijn om een grote stad als Pattaya weer populair bij de toeristen te maken.

De vraag die bij velen op de lippen brandt is, zal er ook een militaire raad benoemd worden om grote veranderingen waarom “SIN CITY” beroemd is, aan te pakken want Pattaya is niet voor niets zo bekend over de gehele wereld.