Ware liefde in Thailand en de kosten van de bruidsschat

~VAN LIEFDE ROOKT DE SCHOORSTEEN NIET~
(Van de liefde alleen kan je niet overleven)

THAILAND:- Heb je eindelijk de ware liefde gevonden in het Land van de Glimlach, dan rest er nog één belangrijke vraag voordat je de grote sprong waagt, “Hoeveel moet ik aan bruidsschat betalen voor mijn bruid, de liefde van mijn leven?”

Dit is een vraag die vaak opduikt, samen met de andere vereisten voor het aangaan van een huwelijk in Thailand. Het Thaise bruidsschat-systeem, beter bekend als ‘Sin Sod’, is diep geworteld in de Thaise cultuur. Het is een manier om de ouders van je bruid te eren omdat ze hun dochter goed hebben opgevoed!

Dit is ook een manier om te laten zien dat u financieel in staat bent om gedurende uw hele huwelijksleven voor uw Thaise bruid te zorgen! Ouders beschouwen financiële zekerheid als een belangrijke basis voor het huwelijk.

U zult met de ouders van uw bruid moeten onderhandelen over de bedragen van de Sin Sod en Tong Mun. Tong Mun, wat gouden verloving betekent, is 24-karaats goud dat je aan je toekomstige vrouw geeft.

De vuistregel is: hoe hoger de hoeveelheid goud, hoe beter de indruk, vergelijkbaar met het geven van een verlovingsring in het Westen.

Dan is er de Sin Sod, of de eigenlijke bruidsschat, die alles van waarde kan bevatten, maar meestal gaat het om het geld.

Voor westerlingen is het verwarrend om te begrijpen hoe het bedrag dat ze aan de ouders van hun Thaise bruid moeten betalen wordt bepaald, aangezien de prijzen van de bruidsschat ongelooflijk hoog kunnen zijn, variërend van 100.000 tot 1.000.000 baht.

Een belangrijk ding dat u in gedachten moet houden bij het bespreken van de Thaise bruidsschat, is dat het bedrag is gebaseerd op de status, opleiding, beroep en andere gerelateerde sociale achtergrondinformatie van uw Thaise verloofde (zoals haar maagdelijkheid).

Een Thaise dame uit de middenklasse met een universitaire opleiding, verdient volgens sommigen een bruidsschat van 100.000 – 300.000 baht. Een bruidsschat van een miljoen baht voor een ongeschoolde dame met bescheiden middelen is dus tamelijk overdreven.

De bruidsschateisen dalen drastisch als uw aanstaande bruid al eerder getrouwd was, kinderen heeft of geen maagd meer is.

GOED NIEUWS VOOR AANSTAANDEN

Echter, de Thaise bruidsschat is tegenwoordig vaak symbolisch van aard en zal na de bruiloft aan het getrouwde paar, al dan niet in het geheel, worden teruggegeven om hen te helpen hun nieuwe leven te beginnen.

Wanneer u uw huwelijk in Thailand registreert, is het niet nodig om aan te tonen dat u een bruidsschat heeft betaald, aangezien dit wordt vastgelegd tijdens de huwelijksceremonie.

Trouwen in Thailand kan de mooiste ervaring zijn van uw leven, maar u dient uzelf zoveel mogelijk te informeren over de tradities en vereisten.

Het is het beste om een ​​beroep te doen op een gerenommeerd Thais advocatenkantoor dat u kan helpen met huwelijksregistratie in Thailand en een huwelijksovereenkomst kan opstellen om uw vermogen veilig te stellen voordat u met uw Thaise verloofde gaat trouwen.

Opmerking: binnenkort een artikel over vrouwen die de ware liefde vonden in Thailand, uw inzendingen zijn welkom.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya One News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Pattaya One News

Eén gedachte over “Ware liefde in Thailand en de kosten van de bruidsschat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.