WAAR GAAT HET HEEN MET DE “ONWETENDE” TOERISTEN DIE HET ONDERWATER LEVEN VAN THAILAND NAAR DE GALLEMIEZEN HELPEN?

0
873

~IETS NAAR DE GALLEMIEZEN HELPEN~

(Iets vernietigen, stukmaken)


THAILAND:- Het Thaise Channel 7 rapporteerde een artikel over de kwestie dat er te veel buitenlandse toeristen de nationale marineparken bezoeken en wat er aan gedaan kan worden.Overmatig toerisme is schadelijk voor het koraal en het leven in de zee en er zijn inmiddels een tal van noodvergaderingen gehouden om de problemen aan te pakken, zo vermelde het stukje op ingernet.

Naar verluidt bezoeken er elk jaar 8 miljoen buitenlandse toeristen en 900.000 Thai in de 7 nationale maritieme parken in Phuket, Pangnga en Krabi, daarnaast groeit het aantal toeristen explosief.

Een groot deel van de schade ontstaat doordat te veel boten afmeren op één locatie, het onvermogen om te gaan met afvalwater en onwetendheid van de toeristen inzake milieuleer.Tijdens een vergadering werden de volgende maatregelen op korte en lange termijn voorgesteld:
* Een e-ticket systeem van vooraf boeken zodat bezoeken kunnen worden verspreid.
* Een verbod op bezoeken aan slechts één plaats – bezoeken moeten worden verspreid over verschillende eilanden en stranden, zodat de belasting verdeeld wordt.
* Betere dagelijkse planning van bezoeken aan plaatsen, zodat overbevolking beperkt blijft.
* Bootverhuurders en gidsen zouden de toeristen moeten gaan trainen in gepast gedrag wanneer ze naar het strand gaan of snorkelen willen.
* Sluiting van bepaalde gebieden op bepaalde tijden van het jaar om het milieu te helpen zich herstellen.

Kanaal 7 zei dat hun “Green Report” een doorlopende campagne zou kunnen zijn.

Informatie en bron:
Foto’s: News.ch7
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: News.ch7